Voin omasta kokemuksestani kertoa, että videopelien arvostelu on pitkällinen prosessi. Ensin arvostelijalta vaaditaan useiden tuntien panostus peliin ja tämän jälkeen tekeleestä pitäisi vielä kirjoittaa syväluotaava arvio.

IGN on peliuutisoinnin jättiläinen ja moni pelaaja luottaa sivuston tekemiin arvosteluihin peleistä. Kuitenkin huomiota herätti sivuston tekemä arvostelu uudesta Dead Cells -pelistä. Kyseisen arvostelun oli kirjoittanut Filip Miucin, joka vastaa IGN:n Nintendo-pelien arvostelusta.

Arvostelun videomuotoinen versio ei ennättänyt olla kauaa YouTubessa, kun käyttäjä Boomstick Gaming julkaisi oman videon, jossa hän väittää IGN:n kopioineen hänen arvostelunsa. Jokainen lukija voi itse katsoa kyseisen videon tästä:

Mitä mieltä olet? Onko kyseessä puhdas sattuma vai esimerkki selkeästä ja röyhkeästä plagioinnista?

IGN on toistaiseksi poistanut arvostelun ja toteaa tiedotteessaan, että he ottavat aiheen vakavasti ja aloittavat sisäisen tutkinnan aiheesta.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli