IEM Katowicen alkulohkovaiheet ovat jo loppupuolella ja suomalaisittain turnauksessa on mielenkiintoinen tilanne.

Uudistunut ENCE on aloittanut omat pelinsä vahvasti ja varmistanut jo paikkansa lohkovaiheesta pudotuspeleihin. ENCE on kuitenkin kulkenut pitkän matkan.

Se aloitti Play-In-vaiheesta, jossa se hävisi BIG:lle 9-13. ENCEn turnaus olikin katketa heti alkumetreillä, mutta se taisteli alemman kaavion kautta itsensä lohkovaiheeseen voittamalla ensin Astralisin 2-0 sen jälkeen The MongolZin 2-1.

ENCE sijoitettiin B-lohkoon yhdessä Jimi ”Jimpphat” Salon MOUZ:n kanssa. ENCE aloitti komeasti kaatamalla Team Vitalityn 2-1, jonka jälkeen G2 oli kevyttä kauraa 2-0. Kahden voitolla ENCE varmisti jatkopaikan.

ENCE saa lohkon finaalissa vastaansa MOUZin, jonka on niin ikään napannut jo kaksi voittoa. Ensin kaatui Cloud9 2-1 ja sen jälkeen GamerLegions suoraan 2-0. Lohkovoittaja pääsee suoraan välieriin ja kakkonen joutuu aloittamaan puolivälieristä.

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen NAVI taistelee edelleen jatkopaikasta, kun se hävisi oman avausottelunsa Team Spiritille 1-2. Alemman kaavion puolivälierässä kaatui Apeks 2-1 ja välierässä Eternal Fire samoin numeroin. NAVI saa finaalissa vastaansa Team Falconsin.

NAVI kohtaa puolivälierässä häviäjän otteluparista ENCE-MOUZ.