Huh mitä draamaa, Team Liquid voitti huippuottelun viidennessä kartassa! Fnatic kaatui massiivisessa ottelussa 3-2 ja Jamppi lunasti jatkopaikan.

Valorant Challengers 2 -turnauksen ratkaiseva ottelu päättyi Team Liquidin voittoon! Liquid jatkaa EMEA-alueen pudotuspeleihin ja Fnaticin matka Berliinin LAN-turnaukseen päättyi. Ottelupari oli Elias ”Jamppi” Olkkosen ensimmäinen pelinsisäisenä johtajana.

Apeks x soulcas 𓆩♡𓆪

@soulcas_
LETS FUCKING GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO WE BEAT @FNATIC 3-2 TO MAKE IT TO EMEA IM FKJINMJ SHAKING YOOOOOOOO CMONNNNNNNNN AAAAAAAAAAATYUGOIHBRPAJ[GKPHL\

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Karttoina toimi Haven, Split, Bind, Ascent ja Breeze. Kaikki käynnistyi suomalaisten osalta Havenissa uskomattomilla suorituksilla, sillä Jamppi ja Nikita ”Derke” Sirmitev saivat tilastot 31-19. Haven venyi toiselle jatkoajalle, mutta TL voitti 15-13.

Splitissä Fnatic pääsi 12-6 johtoon, mutta Team Liquid toi pelin 12-11 asti, mutta lopulta Fnatic onnistui saamaan tarvittavan kierroksen ja voitti kartan 13-11. Adil ”ScreaM” Benrlitom loisti puolustuksessa, mutta 15 tappoa puoliskoon ei riittänyt.

Bindissä Team Liquid pääsi jälleen ratkaisevassa ottelussa 2-1 johtoon, kun kartta päättyi 10-13.

Ascent oli otteluparin yksipuolisin esitys, kun Fnatic jyräsi 13-7. Team Liquid oli alussa hyvin mukana, mutta Ascent karkasi kahdeksannen kierroksen jälkeen käsistä.

Kaikki ratkesi rannalla, sillä Breeze päätti kumpi joukkue pääsee haluttuun EMEA-alueen pudotuspeleihin ja kumpi tipahtaa turnauksesta pois. Fnatic otti tärkeän 0-4 johdon, mutta Liquid vastasi kolmella. FNC sai heti perään uudet neljä kierrosta ja ensimmäinen puoli päättyi 4-8. Derken joukkue sai pistoolikierroksesta voiton, mutta sen jälkeen Liquid sai isolla itseluottamuksella voittoputken päälle. Fnatic ei onnistunut voittamaan puolustuksessa kuin kaksi ja voitto meni Liquidille 13-10.

Derke pelasi neljällä eri agentilla: Jett, Raze, Sage ja Sova. Hän sai huimat 98 tappoa ja mukavan 1.13 ratingin. ScreaM pelasi pelkällä Jetillä ja onnistui saamaan 94 tappoa. Hän sai otteluparin eniten avaustappoja (24).

– 3-2 Fnaticia vastaan, anteeksi äijät, harmi kun tässä ottelussa oli vain yksi voittaja, uskon että tulette nousemaan takaisin ylös!

– Tämä ottelupari oli ensimmäinen, missä toimin IGL-roolissa. Rakastan joukkuettani, sillä he uskoivat minuun, Elias laittoi Twitteriin.

Liquid Jamppi 🇫🇮

@Jamppi_
3-2vs @FNATIC ,sorry for you guys that these kind of matches has only one winner,i am sure you will bounce back and we will see you guys in champions.❤️
This series was also my first as our IGL,i love my team for trusting me, love you guys for the support. CUin EMEA #LetsGoLiquid

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Team Liquid etenee sunnuntain finaaliin ja vastassa on Vodafone Giants! Tärkein ottelu kuitenkin oli Team Liquid vs. Fnatic, sillä se ratkaisi kumpi saa jatkopaikan. Vaikka kyseessä on turnauksia, niin tavallaan kaikki ovat olleet karsintoja Berliinin Masters 3 -turnaukseen.

Kuva: VALORANT

Lue myös: Sentinels laajentaa MOBA-peliin – hakee pelaajia avoimella haulla

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!