New Yorkin ESL One -turnaus ei ole alkanut suomalaisittain ruusuisissa merkeissä, sillä ENCE hävisi oman avausottelunsa ranskalaista G2-joukkuetta vastaan. Kotimainen kokoonpano onnistui kuitenkin lähettämään seuraavassa ottelussa eUnitedin kotimatkalle tuloksella 2-0.

LUE MYÖS: ENCE hävisi avausottelunsa ESL One: New York 2019 -turnauksessa

Näiden otteluiden jälkeisissä tunnelmissa HLTV.org haastatteli ENCE:n uusinta tulokasta Miikka ”suNny” Kemppiä. Annetun haastattelun perusteella vaikuttaa siltä, että pelaajavaihdoksen jälkeen joukkueen saama moukarointi somessa on vaikuttanut myös pelaajien mentaliteettiin.

Haastattelussa Kemppi nosti esiin ”mentaalisen blokin”, joka tuntui haittaavan joukkuetta ottelussa G2-joukkuetta vastaan.

Me tavallaan asetimme itsellemme ”liian korkeat odotukset”, vaikka meillä ei ole todellisuudessa edes ollut niitä, mutta jostain syystä tunnemme painetta. Luulen, että syynä on sosiaalinen media ja kaikki sellainen, mistä meidän täytyy päästä eroon”, Kemppi analysoi ottelua G2-joukkuetta vastaan.

Haastattelijan kysyttyä, mitä Kemppi tarkoittaa mentaalisella blokilla, pelaaja vastasi:

Tässä tapauksessa tarkoitan sitä, että yritämme liian kovasti voittaa. Meidän pitäisi edetä kierros kierrokselta ilman, että mietimme pistemäärää”, Kemppi totesi.

Myös joukkueen sisäinen kommunikaatio nousi puheenaiheeksi, ja pelaajan mukaan tiimin sisällä ei ole ylimääräistä melua tai panikointia. Itse asiassa tilanne on hänen mukaansa täysin päinvastainen. Kempin mukaan joukkueessa on harjoituksissa mukana huumoria ja toisten pelaajien kannustamista. Kuitenkin turnauksessa tilanne on varsin toisenlainen.

— joidenkin tiukkojen kierrosten aikana, ajan käydessä vähiin, muutumme liian hiljaisiksi ja tavallaan jäädymme sen sijaan, että tekisimme jotain. Tämä on myös se mentaalinen blokki, jonka aikaisemmin mainitsin”.

Voit käydä lukemassa koko haastattelun täältä. Turnauksen tarkemmat tiedot ja aikataulut löydät puolestaan täältä.

ENCE kohtaa tänään G2:n toistamiseen oman lohkonsa päätösottelussa kello 21.35. Taistelun häviäjä putoaa kisasta, kun taas voittaja jatkaa matkaansa pudotuspeleihin.

Kuva: ENCE / ESL One / Twitch / Kuvakaappaus, Lähde: HLTV