Viime yönä HAVU taisteli ukrainalaisen pro100-joukkueen kanssa paikasta toiseksi korkeimmassa ESEA-liigassa.

Ja suomalaisjoukkueen voitonjuhliinhan ottelu lopulta päättyikin! Paras kolmesta finaalissa HAVU:n karttavalinta oli Dust 2 ja pro100:n karttana toimi Inferno. Kolmanneksi kartaksi valikoitui Mirage.

Ensimmäisessä kartassa ukrainalainen pro100 aloitti erittäin vahvasti CT-puolella. Joukkue johti ottelua 5-0 ja ensimmäinen puoli päättyikin ukrainalaisille 11-4. Toinen puoli alkoi HAVU:n kannalta karmeasti joukkueen hävitessä pistoolikierroksen ja pro100:n johtaessa jo 12-4. Suomipoika ei kuitenkaan tästä säikähtänyt, vaan laittoikin kunnon karnevaalit pystyyn voittamalla kartan kaikki loput kierrokset ja täten myös kartan 16-12.

Toinen kartta olikin sitten alusta loppuun tiukkaa vääntöä. Ottelu mentiin kuin tennisottelussa konsanaan, kummankin joukkueen ottaessa vuorotellen johtoasemaa itselleen. Ensimmäisellä puoliskolla CT-puolen valinneet suomalaiset nappasivat niukasti 8-7 johtoaseman. Ottelu oli toisella puoliskolla pro100:lle jo 15-12, mutta niin vain suomalaiset raastoivat tiensä jatkoajalle.

Jatkoajan terroristipuolella HAVU nappasi yhden kierroksen. CT-puolella suomalaisten pää pysyi kylmänä ja ukrainalaiset pysäytettiin täysin. Näin siis kartan vei HAVU lukemin 19-17. Ottelu päättyi tulokseen 2-0 ja ensi kaudella suomalaiset pelaavatkin astetta korkeammalla sarjatasolla, ESEA Mountain Dew Leaguessa.

#HAVUCSGO WE ARE GOING TO @ESEA MDL! 19-17 after the overtime against @pro100official and 2-0 overall, GG WP!

#HAVUJA #esportsfi

Mountain Dew League on ESEA:n toiseksi korkeatasoisin liiga. MDL-liigassa pelaa ensi kaudella HAVU:n lisäksi esimerkiksi ENCE, Team Vitality ja Team Spirit. Palkintona liigasta voi nousta himoittuun ESL Pro Leagueen, jossa maailman parhaat joukkueet taistelevat kauden aikana 750 000 dollarin palkintopotista.

Joona Loula

Nuori pojankloppi joka kirjoittaa ja elää pilke silmäkulmassa. Opiskelen media-alaa ja elämää, sekä haikailen nuoruusvuosien muistoja.