Suomalaiset CS:GO-joukkueet HAVU ja ENCE pelasivat tiistai-iltana tärkeän Flashpoint 3 -turnauksen karsintaotteluita.

Täysin suomalainen HAVU onnistui voittamaan ensin Sangal-joukkueen kartoin 2-0 (Nuke 16-11, Nuke 16-14.). Seuraavalla kierroksella vastaan asteli Endpoint, joka ei voinut HAVUn käsittelyssä päästä peliin mukaan lainkaan. HAVU nappasi ensin oman karttavalintansa (Dust 2) nimiinsä murskalukemin 16-4. Seuraavana matkattiin Endpointin valitsemaan Infernoon, mutta se ei tuloksessa näkynyt. HAVU murjoi brittiläisjoukkueen kanveesin lukemin 16-6.

Kahden voiton myötä HAVU jatkaa suljettujen karsintojen ylemmän kaavion semifinaaleihin, jossa suomalaisjoukkue kohtaa mousesportsin. Ottelu alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Lue myös: OG ja FunPlus Phoenix tulevan kesän huipputurnaukseen – mukana jo maailman parhaimmisto!

ENCEn unelmat murskaantuivat

ENCEn karsinnat ovat viime aikoina mennyt täysin penkin alle. Ensin suomalaisomisteisen CS:GO-joukkue joutui luopumaan paikasta kesän IEM Summer 21 -turnaukseen, hävittyään Movistars Ridersillle maanantaina kartoin 2-1.

Karsintojen alisuorittaminen jatkui myös tiistaina, mutta tällä kertaa luvassa oli Flashpoint 3 -turnauksen suljetut karsinnat.

Tuntematon Anonymo-joukkue yllätti ENCEn täysin voittamalla ensin Trainin lukemin 16-14. Seuraavana vuorossa oli Anonymon valitsema Inferno, jossa ENCEn kansainvälinen kokoonpano joutui taipumaan lukemin 16-12.

Seuraavana ENCEllä oli edessä ratkaiseva ottelu Nathan ”NBK-” Schmittin edustamaa DBL Poney -joukkuetta vastaan. ENCE aloitti ottelun vakuuttavasti karttavoitolla, kun Dust 2 kääntyi joukkueen eduksi lukemin 16-9. Sen jälkeen matkattiin ENCEn kotikarttaan, Trainiin, jossa ongelmia oli aikaisemman ottelun tapaan. DBL Poney nappasi kartan nimiinsä lukemin 16-10 ja ottelu venyi kolmanteen karttaan. Viimeisenä karttana toimi Nuke, joka oli tasaista vääntöä alusta loppuun saakka. Lopulta DBL Poney oli vahvempi ja vei kartan niukasti lukemin 16-14.

Kaksi tappiota tarkoittaa ENCEn kohdalla karsinnoista tippumista, joten asiaa vuoden ensimmäiseen karsintaturnaukseen ei ole.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Artikkelikuva: HAVU