David Beckhamin osaomistama Guild Esports joutui kokemaan suuren pettymyksen Valorant First Strike -karsintaturnauksessa.

Guild Esports joutui menettämään perjantaisen voiton G2:sta Euroopan Valorant First Strike -karsintaturnauksessa, kun kävi ilmi, että joukkue oli hyödyntänyt Valorantissa tunnettua boostia.

Ascent-kartassa Sagen jääseinää ja Killjoyn turrettia käyttäessä joukkueen pelaajat näkevät B-pommipaikan läheisyydestä B-aulaan.

Alun perin Guild Esports voitti Bo1-ottelunsa G2:sta vastaan lukemin 13-10 ja joukkue eteni karsintaturnauksen puolivälieriin pelaamaan NiP:ä vastaan. Lauantaina kuitenkin paljastui, että G2 oli julistettu voittajaksi ja joukkue otti Guild Esportsin paikan seuraavalta kierrokselta.

Monille CS:GO-pelaajille boostista tulee mieleen vuosi 2014, kun silloisen fnaticin pelaaja Olof ”olofmeister” Kajbjer käytti Overpass-kartassa boostia hyväkseen, joka toi joukkueelle melkoisen edun otteluun.

Ancent-kartan boosti on ollut hyvin tiedossa koko yhteisössä, sillä se löydettiin jo elokuussa. Turnausjärjestäjän päätös diskaamisesta on aiheuttanut närää, juurikin sen tietoisuuden takia.

Guild Esports ei saanut muuta rangaistusta kuin otteludiskaamisen, joten joukkue voi osallistua ensi viikon karsintaturnaukseen.

David ”Davidp” Prinsin ”laiton boosti” Ascent-kartassa:

Hac1

@DonHaci

ScreaM 🇵🇸

@ScreaM_
What's happening ??
Guild disqualified for using this "illegal boost" it seems

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.