Suomalaispelaajilla kovaa menoa: G2 Esports ja Fnatic kohtasivat avausottelussa perjantaina. Hoody nappasi pikaisen ässän, mutta Derke lähti voittajana.

Valorantin VCT-kausi on alkanut Challengers -turnauksen osalta ja joukkueet taistelevat paikasta vuoden ensimmäiseen Masters -turnaukseen.

Nikita ”Derke” Sirmitevin Fnatic ja Aaro ”Hoody” Peltokankaan G2 Esports kohtasivat avausottelussa perjantaina.

EMEA-alueen jätit taistelivat täydet kolme karttaa ja lopulta Fnatic oli parempi lukemin 1-2. Fnatic oli lähellä ottaa 0-2 voiton, mutta toinen kartta karkasi käsistä.

Joukkueet aloittivat Derken loistokartalla Iceboxilla. Fnatic vei molemmat pistoolikierrokset ja kartan vahvalla puolustuspelaamisella. Ensimmäinen puolisko päättyi G2:n hyväksi 7-5, mutta Fnatic tuli ohi ja marssi 8-13 voittoon.

Ascentissa G2 oli ensimmäisen puoliskon ongelmissa ja Fnatic voitti jopa 3-9 puolustuksessa, mutta Hoodyn johdolla G2 käänsi kartan kulun täysin. Comeback onnistui ja Ascent päättyi 13-11.

Hoodyn pikaisen ässän näet alhaalta.

Kolmannessa kartassa Splitissä joukkueet taistelivat tiukasti ensimmäiset 12 kierrosta, mutta pelin luonne muuttui Fnaticin päästessä hyökkäykseen. Edes G2:n pistoolikierroksen voittaminen ei pelastanut joukkuetta ja Fnatic meni 8-13 voittoon.

Kaikkia duelistia pelanneet pelaajat saivat vähintään 50 tappoa kartassa. Derke 57, Wassim ”keloqz” Cista 50 ja Žygimantas ”nukkye” Chmieliauskas 53. Astraa ja Viperia käyttänyt James ”Mistic” Orfila napsi topfrägerin paikan 58 tapolla.

Fnatic pelaa seuraavan kerran 19. helmikuuta ja vastassa on BBL Esports. G2 pelaa heti sitä seuraavana päivänä toista turkkilaista joukkuetta vastaan: SuperMassive Blaze.

Lue myös: IEM Katowicen ensimmäisen vaiheen otteluparit julkaistiin

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!