VALORANT Champions Tour ajautui Tanskan Kööpenhaminaan, kun Masters 2 kutsui 12 joukkuetta. Kyseessä oli ensimmäinen Riot Gamesin virallinen kansainvälinen LAN-turnaus, mihin yleisö pääsi kannustamaan suosikkejaan.

Tapahtuman ainoa suomalaispelaaja Nikita ”Derke” Sirmitev päätyi sijalle 4, kun Fnatic hävisi FunPlus Phoenixille 2-1.

Tapahtuman voitti EMEA-alueen FunPlus Phoenix kaatamalla tapahtuman finaalissa Paper Rexin, joka oli hävinnyt vain yhden kartan ennen finaalia.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Finaalissa nähtiin täydet viisi karttaa ja ratkaisevassa Breezessa väännettiin loppuun asti, mutta FPX:n vahva hyökkäys toi voiton.

Otteluparin alussa FunPlus Phoenix tyrmäsi Paper Rexin heidän omassa karttavalinnassa Bindissä 13-3. PR vastasi varastamalla FPX:n Iceboxin 7-13. Sama kaava jatkui myös Fracturessa eli FPX vei Paper Rexin valinnan 13-7 ja PR taas Funplus Phoenixin Havenin 7-13.

Dmitry ”SUYGETSU” Ilyushin iski viimeisellä kartalla upean suorituksen pöytään ja ratkaisi voiton henkilökohtaisella suorituksella. FPX jäi 4vs2 tilanteeseen, mutta 20-vuotias taituri päräytti kaikki vastustajat kumoon.

FunPlus Phoenix sai voitosta 200,000 dollaria ja samalla se varmisti paikkansa vuoden suurimpaan Valorant-turnaukseen Turkkiin.

Kuva: FunPlus Phoenix

Lue myös: Suomeen jättimäinen LAN-turnaus: Elisa Masters Espoo – voittaja pääsee IEM Katowiceen

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!