Jesse ”zehN” Linjala pelasi keskiviikkona loistavaa Counter-Strikeä ja sen näkee joukkueen että pelaajan tuloksista.

Snow Sweet Snow -turnaus huipentui keskiviikkona, kun Jesse ”zehN” Linjalan FunPlus Phoenix kohtasi venäläisen Gambit Gamingin. Kolmen kartan jälkeen FPX oli vahvempi kartoin 2-1 (Inferno 16-14, Overpass 10-16, Dust 2 16.-9).

Finaali aloitettiin FPX:n valitsemalla Infernolla. Hyökkäyspuolelta aloittanut kansainvälinen joukkue aloitti ottelun heikosti, kun Gambit onnistui nappaamaan CT-puolelta 10 kierrosta. Puoltenvaihdon jälkeen ottelu tasaantui ja FPX onnistui pääsemään peliin mukaan. Lopulta ottelu oli tasatilanteessa 14-14, kunnes FPX onnistui nipistämään niukan karttavoiton itselleen lukemin 16-14.

Seuraavana pelattiin Gambitin valitsema Overpass, jossa venäläisjoukkue on ollut ylivoimainen. Viime vuoden lopulta Gambit on pelannut yhdeksän kertaa Overpassia ja voittoja niistä on tullut täydet yhdeksän.

Hyökkäypuolelta aloittanut Gambit aloitti ryöpytyksen heti, eikä antanut FPX:lle paljoa mahdollisuuksia. Puoltenvaihtoon mentiin lukemissa 11-4, mutta FPX näytti olevan sen verran pinteessä, että kartta oli pikku hiljaa pelattu. Lopulta Gambit tasoitti ottelun 1-1:een, voitettuaan Overpassin lukemin 16-10.

Ratkaisevana karttana finaalissa toimi Dust 2. FPX:n kokemus puhui heti alusta alkaen. Joukkue pystyi voittamaan tärkeät kierrokset ja CT-puolelle siirtyessä zehNin edustama kokoonpano oli edennyt jo 9-6-johtoon. Gambit yritti kaikein tavoin päästä tasoihin, mutta FPX:n kovuus oli havaittavissa ja se vei joukkueen lopulta 16-9-voittoon.

2-1-otteluvoitolla FPX lunasti Snow Sweet Snow 1 -turnauksen voiton ja samalla 40 000 dollaria palkintorahaa.

Joukkueen suomalaispelaaja zehN pelasi mahtavan ottelun, kun hän toimi ensimmäisessä ja toisessa kartassa joukkueensa tehokkaimpana pelaajana. Yhteistulokset 29-vuotiaalla konkarilla kolmen kartan jälkeen oli: 53 tappoa, 48 kuolemaa ja rating oli 1.09.

zehN

@zehncsgo
Champion of Snow Sweet Snow 1 against @GambitEsports 2-1 (inferno 16-14, 10-16 overpass, 16-9 dust2) Really fucking sick comeback on inferno and good composure to roll dust2 to us :] ggwp lets goooooo!!!

ChrisJ:n kiinnitys lähellä?

FunPlus Phoenixin riveissä on pelannut alkuvuoden mousesportsilta lainassa oleva Chris ”ChrisJ” de Jong, joka on näyttänyt sulautuvan joukkoon mainiosti. Viime aikoina on huhuiltu, että konkari tulisi siirtymään FPX:n joukkueeseen pelisisäisen johtajan rooliin, mutta sopimusta ei ole vielä syntynyt. Tulokset ainakin näyttäisivät nyt siltä, että kiinnitys voisi tapahtua jopa lähiaikoina.

Lue myös: ChrisJ FunPlus Phoenixiin lainalle – konkarin uralle tärkeä turnaus edessä?

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.