Näin keskiviikon kunniaksi käydään nopeasti läpi pelit, jotka ovat tällä hetkellä kuumaa valuuttaa ja mitkä teokset ovat vaarassa jäädä muiden jalkoihin.

Koska iso osa pelien julkaisijoista ei halua jakaa tarkkoja lukuja pelaajamääristä, on Twitchin katsojamäärät kelpo indikaattori kertomaan mikä peli on milloinkin pinnalla.

Fortnite on palannut jälleen kaikkein seuratuimmaksi peliksi Twitchissa ja keskimäärin pelillä on 140 000 seuraajaa. Toisella sijalla kirii League of Legends 138 000 seuraajan turvin.

Esports-peleistä seuraava listalla on sijalta viisi löytyvä Dota 2, jota seuraa jo huomattavasti vähemmän ihmisiä ja pelillä on keskimäärin alle 46 000 seuraajaa. Dotan perässä räiskii Conter-Strike: Global Offensive 43 000 seuraajan turvin.

Apex Legends on kokenut kovan pudotuksen, sillä pelillä on enää keskimäärin 43 000 seuraajaa. Pelin ilmestymisen jälkeen Apexia seurasi pitkään reilusti yli 200 000 henkilöä.

Puolestaan Steamissa tarkasteltuna suosituimpien pelien tilanne on pysynyt jokseenkin samana. CS:GO ja Dota 2 ovat kokeneet pienen pudotuksen pelaajamäärissä, mutta tämä johtunee hiljaisesta ajasta kyseisten pelien kilpaskenessä.

Lähde: Steam Charts, Twitch Metrics (lukujen otanta tehty 23.3.)

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli