Fortnite-mestarin kotiin hälytettiin poliisit – Kyle ”Bugha” Giersdorf joutui ”swattauksen” kohteeksi

Tuore Fortnite-mestari Kyle ”Bugha” Giersdorf jouttui suorassa Twitch-lähetykssä ”swattauksen” kohteeksi. 

Swattaaminen on tuore, mutta erittäin vaarallinen ilmiö, jossa pelaamistaan striimaavan henkilön kotiin hälytetään poliisit tekaistun syyn perusteella. Tämän takia striimaajat ja muut somekuuluisuudet ovat hyvin tarkkoja omien osoitetietojensa kanssa.

Pahimmillaan swattaukset ovat johtaneet Yhdysvalloissa kuolemantapauksiin, kun poliisit ovat kuvitelleet saapuvansa esimerkiksi panttivankitilanteeseen. Esimerkiksi vastikään kuolemaan johtaneesta swattaamisesta kiinni jäänyt Tyler Barriss sai 25 vuoden vankeustuomion teostaan.

Nyt Fortnite-miljonääriksi noussut Bugha joutui vastaavanlaiseen tilanteeseen suorassa Twitch-lähetyksessä. Kesken Fortnite-ottelun katsojat kuulivat pelaajan isän astuvan tämän huoneeseen.

Lopulta lähetyksessä saattoi kuulla Bughan sanovan pöllämystyneellä äänellä: ”Onko minut swatattu?” Vielä tässä vaiheessa hänen kanssaan pelanneet Bizzle ja Dubs eivät vaikuttaneet tajuavan tilanteen vakavuutta, sillä he jäivät naureskellen pelaamaan ottelun loppuun.

Pian Bugha palasi takaisin lähetyksensä pariin, ja samalla hän kertoi tulleensa swatatuksi. Tämä tuli ilmeisenä järkytyksenä hänen ystävilleen, jotka eivät olleet uskoa kuulemaansa. Kuuluisuudella oli kuitenkin omat hyvät puolensa, sillä yksi paikalle saapuneista poliiseista oli tunnistanut hänet. Tämä takia tilanne saatiin nopeasti selvitettyä.

Juuri tällaisten tilanteiden takia poliisit ovat alkaneet keräämään striimaajien tietoja, jotta vastaavanlaisilta tapauksilta vältyttäisiin jatkossa.

LUE MYÖS: Ninjan vanhalla Twitch-kanavalla mainostettiin pornoa – Twitchin toimitusjohtaja pahoittelee tapahtunutta

Lähde: NBC News, Dexerto Kuva: Mike Stobe / Getty Images


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.