Vuoden 2020 aikana, yli viiden pelaajan kokoonpanot ovat alkaneet yleistymään CS:GO-skenessä. Joukkueet kuten Astralis ovat kiinnittäneet kokoonpanoonsa uusia pelaajia, antaakseen loppuun palaneille konkaripelaajille aikaa levätä ja kerätä voimiaan.

Täytyy ottaa huomioon Astraliksen pelaajakiinnityksien taustalla olleen myös strategisesti suunniteltu bisnesmalli, joka pääsi juuri näyttämään potentiaalinsa, joukkueen myytyä vain kaksi turnausta organisaation riveissä pelannut Patrick ”es3tag” Hansen Cloud9:lle jättisummalla.

Lue lisää: HenryG paljasti es3tagin Cloud9-sopimuksen hinnan – arvo jopa yli kaksi miljoonaa dollaria!

Selvää es3tagin siirrossa oli, että tämä muutaman kuukauden mittainen aika Astraliksessa nosti hänen arvoaan pelaajana suuresti, varsinkin hänen oltua joukkueen mukana voittamassa ESL Pro Leaguen 12. Euroopan kausi.

Vaikkakin yllä annettua esimerkkiä voidaan pitää voittona kaikille osapuolille, kyseenalaisti Fnaticin Jesper ”JW” Wecksell yli viiden pelaajan kokoonpanomallia, jossa yksi tai enemmän pelaajia istuu penkillä muiden kilpaillessa:

– Tämä on minusta iso ongelma 6+ pelaajan kokoonpanoissa. Miksi olla ”varapelaaja” loistavalle joukkueelle, kun voit olla aloituspelaaja tosi hyvälle joukkueelle? Meidän kaikkien intohimo on kilpailu ja pääset kilpailemaan enemmän aloituskokoonpanossa, eikö?

Monet kommentoijat kertoivatkin myös pitävänsä yli viiden miehen kokoonpanoja kaiken kaikkiaan typeränä konseptina.

– Kukaan ei tykkää olla se viides pyörä. Minusta se voisi ainoastaan toimia, jos maksat heille järkyttävän suurta palkkaa penkillä olemisesta. Konseptina se on ihan siisti idea, mutta se ei tee mitään järkeä, kommentoi Renzo.

Jääkin nähtäväksi, yleistyvätkö yli viiden pelaajan kokoonpanot tulevaisuudessa, vai jääkö tämän vuotuinen kokoonpanojen laajentaminen vain kokeiluksi, jota ei loppujen lopuksi nähty järkevänä strategiana.

Taas bisnesnäkökulmasta katsottuna, voidaan ainakin Astraliksen tämän vuotuisia liikkeitä pitää suurena voittona niin signeeratuille pelaajille, kuin itse organisaatiollekkin.

Lue myös: Saksa sallii e-urheilijoiden pääsyn maahan COVID-19-rajoituksista huolimatta

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.