ASSEMBLY Winter 2019 on jälleen kulman takana ja viikonloppuna järjestettävässä tapahtumassa pelataan FIFA 19 Finnish Championship -turnaus. Tämä on sikäli historiallista, sillä kyseessä on toistaiseksi Suomen suurin FIFA-turnaus.

Kiinnostaisiko sinua paikka Suomen Palloliiton tulevassa e-jalkapallomaajoukkueessa?

Finnish Championship -turnauksen tarkoituksena on koota Suomen parhaat virtuaalipalloilijat yhteen paikkaan. Palkintopottina on yhteensä 5,000 euroa, josta voittaja nettoaa itselleen 2,400 euroa.

Kuitenkin rahapalkinto on vain kirsikka kakun päällä, sillä turnauksen päämääränä on kartoittaa maan parhaat pelaajat. Valuutan lisäksi voittaja pääsee pelaamaan myöhemmin järjestettävään Nordics Invitational -turnaukseen osana Suomen joukkuetta ja mikä tärkeintä, hänelle tarjotaan paikkaa Suomen isoimmassa peliorganisaatiossa, ENCEssä. Käytännössä menestyneimmälle pelaajalle on siis tarjolla todella merkittävä mahdollisuus päästä osoittamaan omat kyvyt kansainvälisille areenoille ja jopa luoda ura kilpapelaajana.

Turnauksen taustalla ovat ENCEn lisäksi Telia, Suomen Palloliitto, Volkswagen ja Motonet.

Miten pääset seuraamaan pelejä?

FIFA 19 Finnish Championship on katsottavissa suorana lähetyksenä Yle Areenan kautta. Ottelu alkaa perjantaina 1.2. klo: 12.00, mutta varsinainen finaali starttaa vasta klo: 22.00.

Nordics Invitational -turnaus on katsottavissa niinikään Areenasta suorana lähetyksenä. Turnaus järjestetään lauantaina 2.2. klo: 11.00. Finaali on puolestaan merkitty alkavaksi klo: 21.00.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli