FaZe Clan haastaa Turner ”Tfue” Tenneyn oikeuteen – syynä “petturuus” ja sopimuksen rikkominen

E-urheiluorganisaatio FaZe Clan on ilmoittanut haastavansa seuran entisen pelaajan Turner ”Tfue” Tenneyn oikeuteen, syyttäen häntä ”petturuudesta” ja allekirjoittamansa sopimuksen rikkomisesta. Seura kertoi asiasta TMZ-verkkojulkaisulle, jolle myös Tfue aikanaan teki oman paljastuksensa organisaatiosta.

Tfue, joka on yksi tämän hetken kuuluisimpia Fortnite-pelaajia, jätti toukokuussa edustamansa organisaation. Samalla hän haastoi FaZen oikeuteen Kalifornian lakeja rikkovasta sopimuksesta, jonka mukaan seura oli oikeutettu huomattaviin osuuksiin ammattipelaajan tuloista.

Virallisesti Tfuen sopimuksen kuului kestää vuoteen 2021 asti.

Nyt puolestaan FaZe Clan on päättänyt haastaa entisen suojattinsa oikeuteen New Yorkin tuomioistuimessa periäkseen osuutensa pelaajan tienesteistä. Organisaatio on omien sanojensa mukaan perinyt Tfuelta koko hänen sopimuksensa aikana vain 60 000 dollaria.

Ammattipelaajan asianajaja on pitänyt näitä väitteitä naurettavina.

LUE MYÖS: ”Täyttä fiktiota”, Tfuen asianajaja kommentoi väitettä, jonka mukaan FaZe on tienannut vain 60 000$ suojattinsa avulla

Lisäksi FaZen mukaan Tfue rikkoi entistä sopimustaan lokaamalla seuran mainetta lähtönsä jälkeen.

Käytännössä FaZe Clan painottaa sitä, että Tfue oli sopimuksen allekirjoittaessaan aikuinen, joten hänen tulee ottaa itse vastuu päätöksestään. Puolestaan sopimuksen heikkous selittyy seuran mukaan sillä, että organisaatiot tekevät aina riskin palkatessaan riveihinsä uusia pelaajia.

FaZe Clanin mukaan seura pyrki toistuvasti parantamaan entisen pelaajansa sopimusta, mutta Tfue päätyi torjumaan kaikki yritykset.

Huomionarvoista on myös se, että FaZe Clan nostaa kanteen tähtipelaajaa vastaan New Yorkin osavaltiossa, kun puolestaan Tfue alullepani oman haasteensa Kaliforniassa.

Kuva: Tfue / YouTube