Virtuaalikorttien lätkimistä on mahdollista nyt harrastaa myös virallisessa liigassa euroopassa.

Magic: The Gatheringin kehittäjä Wizards of the Coast on PG Esportsin kanssa laittanut pystyyn uuden eurooppalaisen liigan pelin elektroniselle versiolle. MTG Arenan pelaajat pääsevät mittelöimään virallisissa ja strukturoidussa liigassa oman alueensa mestaruudesta.

Liigan formaatti oli testikäytössä aiemmin Italiassa ja nyt se tuodaan laajemmin isoihin euromaihin. Kansalliset MTG Arena -sarjat on Iso-Britannialla, Saksalla, Ranskalla ja Italialla. Pohjoismaat muodostavat yhdessä oman ryhmänsä.

FACEIT

@FACEIT

FACEIT

@FACEIT
Magic: The Gathering Arena players, the European League has arrived to establish an official competitive circuit for European @MagicEsports 🏆

Sign-ups are now open on FACEIT, with the first Qualifier taking place on the 10th of November. @Wizards_MagicEU #BreakTheField
The first Qualifier takes place on the 10th of November. Sign up now 🙌 #BreakTheField

🇬🇧 fce.gg/mtg-uk-q1
🇫🇷 fce.gg/mtg-fr-q1
🇩🇪 fce.gg/mtg-ger-q1
🇮🇹 fce.gg/mtg-it-q1
🇸🇪🇩🇰🇫🇮🇳🇴fce.gg/mtg-nord-q1

Liigan viralliset pelit pelataan FACEIT-alustan kautta. Matsit pelataan jokainen sunnuntai viiden viikon ajan ja jokaisesta voitosta on mahdollista netota itselleen kolme pistettä. Viiden viikon jälkeen kahdeksan parasta pelaajaa saavat itselleen paikan finaalista, joka lähetetään myös livenä FACEIT:n Twitch-kanavalla. Palkintopotissa on jaossa yhteensä 10 000 euroa.

Ensimmäinen karsintapeli pelataan tulevana sunnuntaina 10.11. Vielä kerkeää ilmoittautua mukaan, jos virtuaalikorttimestaruuden nappaaminen itselleen alkoi houkuttaa. Pohjoismaiden ryhmään pääsee ilmoittautumaan FACEIT-palvelussa.

Kuva: Wizards of the Coast.