Turkkilainen Valorant-pelaaja Yasin ”Nisay” Gökin on saanut 12 kuukauden mittaiset bannit Riot Gamesin virallisiin Valorant-turnauksiin.

Riot Games on bannannut Valorant-pro Yasin ”Nisay” Gökin ranked-otteluissa huijaamisen takia. Nisay oli Euroopan 1. rankattu pelaaja.

Riot Games kertoi bannista VALORANT Champions Tour Türkiye -tilillä 4. helmikuuta.

– Riot Games -petosryhmän tekemien arvioiden tuloksena todettiin, että Nisay huijasi ranked-ottelussa, ja on hänet bannattu kaikista virallisista Riot Gamesin tapahtumista 12 kuukauden ajaksi.

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik

@valleague_tr
Riot Games hile koruması ekibinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Nisay’ın dereceli bir maçta hile kullandığı tespit edilmiş, 12 ay boyunca bütün resmi Riot Games organizasyonlarından men edilmiştir.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vuoden bannien seurauksena, katkaisi Besiktas Esports myös 23-vuotiaan turkkilaispelaajan sopimuksen organisaation kanssa.

– Olemme irtisanoneet pelaaja Yasin ”Nisay” Gökin sopimuksen. Teemme tarvittavat ilmoitukset VALORANT-tiimimme tulevaisuudesta tulevina päivinä.

Beşiktaş Esports

@bjkesports
Oyuncumuz Yasin "Nisay" Gök'ün sözleşmesini feshetmiş bulunuyoruz. VALORANT takımımızın geleceği ile ilgili gerekli açıklamaları ilerleyen günlerde yapacağız. Taraftarımızın bilgisine sunarız.

#Beşiktaş #Esports

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pian banniensa jälkeen julkaisi Nisay asiasta TwitLongeriin oman lausuntonsa, jossa hän väittää olevansa syytön.

Nisayn mukaan Riot Games ei ole julkaissut huijaamisesta mitään todistusaineistoa, vedoten siihen, että jos sitä olisi edes olemassa, olisi hän saanut elinikäiset bannit.

– En ole niin tyhmä, että huijaisin vain koska olen Radiant-tason kilpailullisessa pelissä.

– Kun kysyimme mitä kolmannen osapuolen ohjelmaa olen käyttänyt, pyytäen näyttämään todisteita, he kieltäytyivät. Henkilökohtaisesti tunnen, että minulle on tehty vääryyttä tässä asiassa.

– Jos he oikeasti pystyisivät todistamaan että olen huijannut, olisin saanut elinikäisen bannin.

Nisay pyytää Riot Gamesia toimittamaan hänelle yksityiskohdat hänen bannistaan, missä kerrotaan, mitä ohjelmia hän on käyttänyt ja miten hän on huijannut.

Riot Games ei ole vielä vastannut Nisayn pyyntöön.

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.