Euroopan LCS:n (League Championship Series) kesäkauden runkosarjaa on jäljellä enää vaivainen viikko, ja kaikki kuusi pudotuspelipaikkaa ovat nyt täynnä. Yhdeksännellä ja viimeisellä viikolla ratkaistaan vielä kesäkaudelle osallistuneiden joukkueiden lopulliset sijoitukset.

24. elokuuta alkaviin pudotuspeleihin lähtevät joka tapauksessa Fnatic, FC Schalke 04, G2 Esports, Misfits Gaming, Team Vitality sekä Splyce. Ilman paikkaa jäivät ROCCAT, Giants Gaming, Unicorns of Love ja H2k. Jatkoon päässyt kuusikko oli odotettavissa, joskin Splycen ja Vitalityn paikalla olisi periaatteessa voinut olla melkein kuka tahansa neljästä hännille jääneestä joukkueesta.

LoL Esports

@lolesports
With the conclusion of Week 8, all six Playoff spots are now locked!

The final Week of the 2018 #EULCS Regular Season and the battle for the top spots will kick off on Friday! #RoadToWorlds


Kauden kärkijoukkue on ennakkosuosikki Fnatic 12V-4H saldollaan. Kolme ensimmäistä viikkoa voittanut G2 Esports on tasoissa Misfitsin ja Schalke 04:n kanssa 11 voitollaan ja viidellä tappiollaan. Fnaticilla oli hieman nihkeä alkukausi, ja oli viime viikolla lähellä hävitä Splycelle ja jopa Giantsille. Samankaltainen matka on ollut myös FC Schalke 04:llä, joka on etenkin loppua kohti tehnyt LoL-yhteisöön vaikutuksen voittamalla muun muassa G2 Esportsin ja Misfitsin. Schalke 04:stä on tullut todellinen voittajaehdokas, ja heillä tuntuu olevan nyt kaikki mahdollisuudet napata pudotuspeleistä paikka lokakuussa järjestettäviin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Misfits puolestaan hallitsi alkukautta aina viidennelle viikolle asti, josta alkoi joukkueen yllättävä alamäki. Huikeaa 8-0 saldoa seurasi kolme 1-1 viikkoa ja yksi 0-2 viikko, jolloin joukkue taipui Schalke 04:lle ja Giantsille. Alkukaudella he kukistivat muun muassa Schalke 04:n, Fnaticin ja G2:n, mutta joukkueen loppukauden mureneminen meni viime viikolla jo niin pitkälle, että heillä oli vaikeuksia jopa sarjan selvää peränpitäjää, H2k:ta vastaan.


H2k-Gamingin matkasta ei juuri huonommaksi voi laittaa. Joukkue voitti ensimmäisen ja viimeisen ottelunsa Splyceä vastaan vasta seitsemännellä viikolla, mikä jättää heidät kauas joukon pohjalle 1-15 saldollaan. Ensi viikko on joukkueelle vielä mahdollisuus parantaa saldoaan, mutta viimeiseltä sijalta joukkue ei enää pysty nousemaan. Runkosarjan viimeinen viikko käynnistyykin perjantaina kello 19:00 H2k:n ja Unicorns of Loven kohtaamisella. Tätä seuraa Schalke 04:n ja Splycen revanssi, joka alkaa kello 20:00.

Koko aikataulu ja ajankohtaiset sijoitukset löytyvät lolesports-sivustolta. Ottelut tulevat suorana Riot Gamesin Twitch-kanavalta.

EU LCS Summer 2018 – Tulokset ennen viimeistä viikkoa
1. Fnatic 12 – 4
2. FC Schalke 04 11 – 5
G2 Esports
Misfits Gaming
5. Team Vitality 10 – 6
6. Splyce 8 – 8
7. Team ROCCAT 6 – 10
8. Giants Gaming 5 – 11
Unicorns Of Love
10. H2k-Gaming 1 – 15