Counter-Strike: Global Offensiven ammattipelien uusimmaksi ongelmaksi on yllättäen nousemassa uusi, katsojista johtuva ongelma, joka on vaikuttanut jo useisiin ammattipeleihin.

ESL Pro League Season 5:n finaaleissa viimeviikonloppuna nähtiin erittäin epäurheilijamaista käytöstä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut kenenkään pelaajan käytös, vaan useiden katsojien ghoustaus. Ghoustauksella tarkoitetaan sitä, että ottelun katsojat pyrkivät avustamaan joukkuetta kertomalla toisen joukkueen pelaamisesta. Normaalisti ongelmaa on näkynyt esimerkiksi GOTV lähetyksissä, mutta ongelma on lisääntynyt huolestuttavasti LAN-tapahtumissa.

Tanskalaisen North joukkueen täthi, Kristian “k0nfig” Wienecke pelasi yksi vastaan yksi tilannetta Inferno kartassa G2:en Kenny “KennyS” Schrubia vastaan. Kierroksen kriittisimmällä hetkellä fanit kuitenkin alkoivat huutaa ohjeita KennyS:lle katsomosta.

Useat eSports-vaikuttajat ovat jo kerenneet kommentoida asiaa mm. Twitterissä. Northin IGL pelaaja Mathias ”MSL” Lauridson ilmaisi pettymyksensä selvästi lähes heti ottelun jälkeen.

Myös muut pelaajat ovat olleet erittäin tuohtuneita asiasta, ja mm. ”Dupreeh” ehdotti häiritsevien katsojien poistamista katsomosta.

Myös kaikkien tuntema eSports-selostaja Duncan “Thorin” Shields ilmaisi oman mielipiteensä erittäin selvästi.


Toistaiseksi katsojien ääntelyn kantautumista pelaajien korviin on pyritty estämään äänieristetyillä kopeilla, sekä kuulokkeilla. Pelaajien mukaan katsomon kovat huudot kantautuvat kuitenkin selkeästi myös koppien sisälle. Tapahtumajärjestjien pitäisikin ottaa vastuuta katsojien käyttäytymisestä, ja rangaista ghoustaavia pelaajia.

Lähteet: dotesports, ESL youtube