ECS-finaaleista on hädin tuskin selvitty, kun Counter-Striken seuraava Premier-turnaus alkaa jo keskiviikkona. ESL One: Belo Horizonte 2018 pelataan 13. – 17. kesäkuuta Brasiliassa Mineirinho Arenalla. Kahdeksan joukkueen kesken on tarjolla yhteensä 200 000 dollarin voittopotti.

Tälle vuodelle on vahvistettu kolme ESL One -tapahtumaa, joista Belo Horizonte on ensimmäinen. Lohkovaiheessa joukkueet on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon, jotka näyttävät seuraavilta:

Lohko A Lohko B
FaZe Clan Mousesports
SK Gaming Team Liquid
Space Soldiers BIG
Ghost Gaming Não Tem Como

Lohkovaihe pelataan double-elimination -formaatilla eli kaksi tappiota pudottaa joukkueen turnauksesta. Kaikki turnauksen ottelut, pois lukien paras viidestä -finaali, ovat paras kolmesta, joten CS-faneilla on taas seurattavaa. Turnaus alkaa keskiviikkona klo 17:00 Suomen aikaa, jolloin vastakkain ovat FaZe ja Ghost sekä Space Soldiers ja SK Gaming. Ajankohtainen aikataulu löytyy HLTV:n sivuilta.

Viikonloppuna ECS-finaaleissa hopeapaikalle jääneellä Team Liquidilla on hyvät mahdollisuudet ottaa turnauksesta ykköspaikka, mikäli heidän pelinsä on yhtä vahvaa kuin viikonloppuna, sillä Astralista ei Brasiliassa nähdä. Toisaalta mukana on myös FaZe Clan, joka voi parhaimmillaan dominoida koko turnausta.

Huipputurnauksille ominaiseen tapaan ainoana suomalaispelaajana tapahtumassa nähdään Mousesportsin Miikka ”suNny” Kemppi. Vaikka Mousesports voidaankin luokitella yhdeksi tämän hetken parhaista joukkueista, he eivät ole onnistuneet nousemaan aivan Astraliksen ja FaZe Clanin tasolle, ainakaan vielä. Turnauksen aikana kannattaa olla joka tapauksessa hereillä, sillä joukkueen AWP Tomáš ”oskar” Šťastný ilmoitti viime viikolla jättäytyvänsä siitä pois ”henkilökohtaisista syistä”. Häntä paikkaamassa nähdään amerikkalainen CS-legenda Jordan ”n0thing” Gilbert. On mielenkiintoista nähdä, kuinka amerikkalaislomittajan ja Mousesportsin yhteistyö toimii.

Turnaukseen lähdössä ollut Torqued menetti kaksi pelaajaansa viime kuun lopulla, mikä jätti joukkueen jäljellä olevat kolme pelaajaa tyhjän päälle. Heidän onnekseen Ghost päätti ottaa heidät riveihinsä, mikä tarkoittaa sitä, että osallistumisoikeus turnaukseen siirtyi Ghostille, koska enemmistö Torquedin pelaajista on vielä kasassa. Ghostiin siirtyvät Kenneth ”koosta” Suen, Josh ”steel” Nissan sekä Matt ”Pollo” Wilson.

Ghost Gaming Esports

@GhostEsports
#GhostGang on the come up just in time for #ESLOne Belo Horizonte. Please welcome @JoshNissan, @PolloCSGO, @Koosta and coach @JamezIRL to the #GhostCSGO squad.

Torstaina alkaa myös toinen Premier-turnaus, Asia Championship 2018. 300 000 dollarin turnaus pelataan 14. – 18. kesäkuuta Shanghaissa, ja mukana ovat muun muassa NaVi sekä Ninjas in Pyjamas.

Kuvalähde: ESL Counter Strike YouTube