Saksassa ESL One Colognen toisen päivän pelit on pelattu, ja useat joukkueet on jo lähetetty kotimatkalle. Pudotuspeleihin tiensä ovat pelanneet tähän mennessä neljä joukkuetta, ja huomenna torstaina ratkeaa, ketkä ottavat kaksi viimeistä paikkaa.

Suomalaisen ENCE:n turnaus alkoi tanskalaista Astralista vastaan. Suomalaiset kärsivät maailman kovinta joukkuetta vastaan 16-5 tappion, mikä lähetti heidät lower brackettiin kohtaamaan ruotsalaisen NiP:n. ENCE murskasi takavuosien kärkijoukkueen jatkotoiveet paras kolmesta -ottelussa jo kahden kartan päätteeksi ottamalla ylivoimaiset voitot sekä Infernosta että Trainista.

Voitettuaan Gambitin 16-8, Miikka ”suNny” Kempin Mousesports hävisi yllättäen G2 Esportsin uudelle kokoonpanolle 2-1, mikä johti Mousesportsin ja ENCE:n kohtaamiseen lower bracketin toisella kierroksella. ENCE yllätti jälleen kaatamalla tällä kertaa NiP:tä huomattavasti kovemman vastuksen 2-0. Molemmat kartat olivat tasaisia, ja ENCE:n voitettua Infernon 19-17, aloitti Mousesports Miragen vahvalla 6-0 johtoasemalla. ENCE kuitenkin kiipesi lopulta 16-12 voittoon, mikä tarkoitti Mousesportsin turnauksen päättymistä. ENCE:n vasta 16-vuotias Jere ”sergej” Salo takoi ottelussa tauluun huikeat 62-37 yhteispisteet.


ENCE:llä on huomenna edessään taas tiukka paikka, kun vastassa on NaVi, ja voittajalle on luvassa pudotuspelipaikka, kun taas häviäjän turnaus päättyy. A-lohkosta sekä Astralis että G2 Esports ovat jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa ja pelaavat huomenna mahdollisuudesta päästä puolivälierien sijaan suoraan semifinaaleihin. NiP:n ja Mousesportsin lisäksi turnauksesta ovat tippuneet myös kaksi muuta A-lohkolaista, Gambit Esports sekä Cloud9.

B-lohkon ennakkosuosikki FaZe Clan on myös jo varmasti pudotuspeleissä, kuin myös Fnatic. He pelaavat Astraliksen ja G2:n tavoin huomenna semifinaalipaikasta. Yllättäviä tapahtumia nähtiin myös B-lohkossa, sillä Team Liquidin turnaus päättyi jo kahden ottelun jälkeen. Joukkue hävisi ensin BIG:lle 16-7 ja tämän jälkeen 2-0 tanskalaiselle Northille. B-lohkosta putosi tänään myös B.O.O.T-d[S].

Lohkot näyttävät huomiseen lähdettäessä seuraavilta:

Lohko A Lohko B
Astralis (jatkossa) FaZe Clan (jatkossa)
G2 Esports (jatkossa) Fnatic (jatkossa)
Ninjas in Pyjamas B.O.O.T-d[S]
Cloud9 Team Liquid
Mousesports MIBR vs. North
Gambit Esports BIG vs. Renegades
ENCE vs. NaVi

Turnaus jatkuu huomenna kello 13:00 Suomen aikaa B-lohkon ottelulla BIG vastaan Renegades. ENCE pelaa NaVia vastaan klo 16:30. Turnausta voi seurata livenä täällä.

Kuvalähde: ESL