Esports Integrity Commission (ESIC) kertoi syyskuussa komission saaneen käsiinsä tosiasiallisesti perusteltua todistusaineistoa siitä, että joidenkin joukkueiden pelaajat sekä valmentajat ovat katsoneet omien otteluidensa striimejä virallisissa peleissä, joka on säännöissä kiellettyä.

ESIC on ilmoittanut, ettei se aijo antaa tuomioita kesän aikana ilmi nousseista stream snipaus tapauksista virallisissa otteluissa. Keskiviikkona annetussa lausunnossa, ESIC kertoi syitä olevan monia, kuten se, että uudella banniaallolla olisi ”tuhoisa vaikutus Counter-Striken e-urheilumaisemaan”.

ESIC lisäsi, että vaikka he uskovat stream snipaamisen olleen yleistä online-peleissä, olivat jotkin tapauksista vain mahdottomia todistaa tai vaatisivat ne ainakin suuren määrän resursseja, komission jatkaessa vieläkin tutkimuksiaan koskien historiassa tapahtunutta katsojabugin väärinkäyttöä.

– ESIC on siksi päättänyt, että ainoa järkevä ratkaisu CS:GO-yhteisölle oli vetää viiva hiekkaan tämän lausunnon päivämäärästä alkaen ilmoittamalla, että lopetamme kaikki nykyiset tutkimukset ilman syytteitä ja toistamalla, että tämän säännön rikkomista jatkossa tullaan valvomaan tiukasti ja annetaan sen rikkomisesta suurin mahdollinen seuraamus, jos pelaaja, valmentaja tai joukkue todetaan syylliseksi, kertoi ESIC.

Lue myös: Krimzin VAC-bannit poistettiin juuri ennen Flashpoint-ottelua – kielto johtui ”Ruotsin FACEITista”

ESIC reinforces prohibition on stream sniping in CSGO with its notification of a zero tolerance policy.

“ESIC has received and assessed compelling evidence depicting that this behavior has been taking place on an alarmingly regular basis and at all levels of competition.” (1/2)

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: ESIC