Perjantaiyön ensimmäiset ottelut menivät ennakkosuosikeille.

Ennakkosuosikit voittoihin näytöstyyliin

Yön ensimmäisissä otteluissa Astralis kohtasi Cloud9:n Infernossa. Cloud9 aloitti vahvasti, mutta ensimmäinen puoli meni lopulta Astraliksen hyväksi 10-5. Astralis näyttikin menevän menojaan ja johtikin ottelua jo 15-6. Cloud9 tuli kuitenkin otteluun mukaan ja pääsi jopa hieman kutittelemaan Astraliksen johtoa. Tanskalaiset päättivät kuitenkin uuden Cloud9 kokoonpanon pyristelyn ennen kuin se pääsi sen lähemmäs voittoa. Inferno Astralikselle lopulta 16-10.

Ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa ennakkosuosikki Liquid murskasi FaZe Clanin 16-5 Nukessa. Vaikka ottelu alkoikin tiukoissa merkeissä, voittajasta ei lopulta epäselvyyttä jäänyt.

Kolmannessa ottelussa brasilialainen MIBR kohtasi Natus Vinceren. Viime BLAST -turnauksessa ilman voittoa jäänyt MIBR lähti hakemaan voittoa ukrainalaisjoukkueesta Nukessa. Tässäkään ottelussa ei lopulta paljoa seliteltävää ollut ja NaVi nappasi mukavan 16-8 voiton.

Pohjois-Amerikan taisto

Toisen kierroksen otteluissa nähtiin vanha kilpakaksikko Liquid ja Cloud9, tähtipelaajista koostuva FaZe kohtasi legendaarisen MIBR -kokoonpanon ja kolmannessa ottelussa Astralis ja NaVi kohtasivat huippukamppailussa.

Cloud9:n ja Liquidin välisessä ottelussa oli historiaa. Joukkueet ovat jo monta vuotta kisanneet siitä, kumpi on Pohjois-Amerikan parempi tiimi.

Altavastaajana otteluun lähtenyt Cloud9 aloitti ottelun hyvin, johtaen ottelua jo 5-1. Liquid laittoi lopulta jalan kaasulle ja päästeli Overpassin ensimmäisellä puoliskolla 9-6 johtoon. Ottelu näytti jo selvältä tilanteessa 13-6 Liquidille, mutta Cloud9:n CT-puoli oli vahva ja uusi rosteri kirikin eron tasoihin ja meni jopa ohi numeroihin 14-13. Cloud9:n taisto ei kuitenkaan riittänyt, vaan Liquid vei kartan lopulta numeroin 16-14.

Kahden rämpijän tasainen vääntö

FaZen ja MIBR:n kohtaamisesta ei tulivoimaa puuttunut, kun joukkueet astelivat Mirageen. Tarjolla oli harvinaista herkkua, sillä Miragea ei pelata ainakaan alkulohkossa kuin yhden ainoan kerran.

Ottelu alkoi MIBR:n vakaassa johdossa. Brasilialaiset johtivatkin Miragea jo 8-2, mutta sitten tapahtui brasilialaisten totaalinen sulaminen. FaZe otti MIBR:n kiinni ja meni jopa ohi. Ottelu oli FaZelle jo 14-8, kun MIBR viimein sai muutaman erän alleen. Tästä huumaantuneena brasilialaiset ottivatkin pelin takaisin omiin käsiinsä ja ottelu tilanteeseen 14-13 FaZelle. Lopulta peli päättyi 15-15, kummankin joukkueen menetettyä avaimet voittoon.

Yön huippukamppailu lopulta melko yksipuolinen

Päivän huippukamppailussa maailmanrankingin ykkönen Astralis löi sarvet yhteen ukrainalaista Natus Vincereä vastaan, joka saapui Miamiin voitettuaan StarSeries Season 7:n. Ukrainalaisten lento pysähtyi Infernossa kuitenkin kuin seinään. Tälläkin kertaa seinän nimi oli se tuttu Astralis. Alun tasaisen väännön jälkeen tanskalaiset karkasivat lopulta 16-7 voittoon.

Miamin ottelut jatkuvat tänään (13.4.) noin kello 19:00. Otteluita voi seurata englanniksi selostettuina BLAST Pro Seriesin twitch-kanavilta sekä tubettaja WarOwlin ja Erik ”fl0m” Flomin toimesta selostettuna fl0min twitch-kanavalla. Suomeksi otteluita voi seurata ElisaViihdeSportin twitch-kanavalta.

BLAST Pro Series A-stream

BLAST Pro Series B-stream

BLAST Pro Series C-stream

Joona Loula

Nuori pojankloppi joka kirjoittaa ja elää pilke silmäkulmassa. Opiskelen media-alaa ja elämää, sekä haikailen nuoruusvuosien muistoja.