ENCEn tähtipelaajat olivat varjossa, kun ESL Pro League 13 -liigan B-lohkon ottelut jatkuivat sunnuntaina iltapäivänä.

Suomalainen e-urheiluorganisaatio ENCE joutui taipumaan ruotsalaiselle NIP:lle kartoin 2-1 (Nuke 16-2, Mirage 5-16, Inferno 16-7).

ENCEn pelistä näkyi, että joukkueen tähdet Aleksi ”allu” Jalli, Paweł ”dycha” Dycha ja Lotan ”Spinx” Giladi eivät löytäneet parastaan sunnuntaiseen pelipäivään. Kolmen kartan jälkeen tilastojen kärjessä komeili joukkueen pelinsisäinen johtaja Marco ”Snappi” Pfeiffer, joka nappasi ENCEn kovimman ratingin 1.05.

ENCEllä oli selkeästi unihiekkaa vielä silmissä, kun lähdettiin ensimmäiseen karttaan. ENCEn valitsema Nuke oli täysin NIP:n hallinnassa, eikä allun tähdittämällä joukkueella ollut mitään mahdollisuuksia koko kartan aikana. NIP nappasi ensimmäisestä puoliskosta hurjat 13 kierrosta, eikä antanut yhtäkään kierrosta ENCElle myöskään puolustuspuolelta. Lukemiksi kirjattiin 16-2 NIP:n eduksi.

Seuraavana matkattiin NIP:n valitsemaan Mirageen ja ENCE oli saanut unihiekat selkeästi häivytettyä. Kartta näytti samalta kuin Nuke, mutta tällä kertaa ENCE oli kapelimestarin roolissa. Puolia vaihdeltiin lukemissa 11-4 ja hyökkäyspuolelle päästyään sama meno jatkui ja ENCE tasoitti kartat 1-1:een.

Ratkaisua haettiin Infernosta. ENCE aloitti puolustuspuolelta ja suoritukset jäivät todella vaisuiksi. NIP:n hyökkäyksiä ei saatu puolustettua ja se vei ennen puoltenvaihtoa lukemiin 10-5. NIP:n hyvä vaihe jatkui myös CT-puolelta, eikä ENCE saanut pidettyä pommin jälkeisissä tilanteissa ruotsalaispelaajia ruodussa. Otteista näki sen, että Infernossa oli vietetty aikaa ja katsottu ENCEn temput läpi hartaasti ja sen ansiosta NIP vei kartasta helpon 16-6-voiton ja samalla 2-1-otteluvoiton.

ENCE nähdään seuraavan kerran pelikentällä maanantaina, kun vastassa on juuri kokoonpanomuutoksia tehnyt G2. Ottelu alkaa 16.30 alkaen.

Joukkuueen saldo on nyt yksi voitto ja yksi tappio. ENCE nappasi komean voiton lauantaina mousesportsista.

ENCEn otteluohjelma ESL Pro Leaguen lohkovaiheessa:

ENCE – G2 15.03.2021. kello 16.30

Vitality – ENCE 17.03.2021. kello 20.00

FaZe – ENCE 18.03.2021. kello 20.00

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.