ENCE:n menestys herätti jälleen suuren yleisön huomion kilpapelaamiseen ja samalla virkosi vanha keskustelu siitä, onko kyse urheilusta vai ei.

ENCE:n saavuttama menestys nosti elektronisen urheilun jälleen otsikoihin. Suuri palkintosumma ja saavutukset kansainvälisellä tasolla toivat tiedon suomalaispelaajien menestyksestä koko kansalle.

Voiton seurauksena virkosi jälleen myös vanha tuttu keskustelu, joka käy kuumana tälläkin hetkellä Twitterissä. Perustava kysymys kuuluu: onko esports urheilua vai ei? Liikkeellä ovat luonnollisesti aiheen puolustaja, sekä vastaväittäjät, eikä molemminpuoliselta provosoinnilta ole vältytty.

Useampi keskustelija on nostanut esille sen, että osapuolet sekoittavat keskenään liikunnan ja urheilun. Heidän mukaansa kilpapelaaminen ei ole varsinaisesti liikuntaa, mutta sitäkin enemmän urheilua. Osalle keskustelijoista on ylipäätään epäselvää (eikä syyttä) mitä termiä lajista käytetään:

Jopa aikaisemmin varsin nihkeästi kilpapelaamiseen asennoitunut toimittaja Tapio Suominen otti hiukan takapakkia taannoiseen kommenttiinsa nähden. Aikaisemmassa viestissään Suominen rinnasti kilpapelaamisen sähköautoradalla leikkimiseen ja tissien tuijotteluun.

Keskustelu käy edelleen kovilla kierroksilla ja osa vuoropuhelijoista on täysin hikeentynyt vastapuolen näkemyksiin aiheesta. Kilpapelaamiseen erikoistuneena selostajana ja toimittajana tunnettu Teemu ”wabbit” Hiilinen pyrki rauhoittamaan keskustelua:

Allekirjoittaneen mielestä Hiilisen kommenttiin tiivistyy hyvin se, ettei satunnaiselle huutelulle tarvitse korvia lotkauttaa.

Kuitenkin kysymys siitä, onko kilpapelaaminen urheilua vai ei, on koko lajia määrittävä kysymys. Mikä on oma kantasi aiheeseen? Onko kyse urheilusta vai tulisiko kilpapelaamisen edes pyrkiä siihen? Jatketaan keskustelua kommenttikentässä!

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli