ENCE kaatoi maailmanrankingin ykkösen huikean nousun jälkeen.

Neljännellä kierroksella päästiin näkemään huippuceeässää kun Astralis ja ENCE löivät sarvet yhteen Dustissa. Vauhtia ei ottelun alusta puuttunut Jere ”sergej” Salon voittaessa 1v2 tilanteen ensimmäisellä pistoolikierroksella.

Toisen kierroksen force-osto oli kuitenkin suomalaisille liikaa ja Astralis nappasi ottelun käsiinsä. Astralis oli ENCElle liikaa ja tanskalaiset karkasivat ensimmäisellä puoliskolla jo 7-1 johtoon. Tämän jälkeen Aleksi ”allu” Jalli päätti kuitenkin tulla servulle ja ENCE kamppaili itseään takaisin otteluun. ENCE tulikin takaa lähes tasoihin, mutta tauolle lähdettiin Astraliksen 8-7 johdossa.

Suomalaiset nappasivat toisenkin pistoolikierroksen hyvän midiin puskemisen seurauksena. Tällä kertaa toisen kierroksen osto kesti Astraliksen hyökkäyksen ja ENCE siirtyi lopulta Jani ”Aerial” Jussilan 4 tapon avulla 11-8 johtoon. Ja niin nopeasti kuin Astralis otti 7 kierrosta putkeen, otti ENCE puolestaan 12 kierrosta peräjälkeen. Mutta eivät tanskalaiset päästäneet ENCEä helpolla, vaan ottivatkin ottelupisteessä ollutta ENCEä kiinni viiden kierroksen verran. Astraliksen lopun pelottava takaa-ajo päättyi lopulta ENCEn juhlaan 16-13.

Ninjat huonossa tilanteessa toisena päivänä

Vodafone Giantseille edellisellä kierroksella kaatunut Ninjas in Pyjamas oli vaikeuksissa vuorostaan Cloud9:n edessä. Ottelun alussa kierrokset menivät vuorotellen joukkueelta toiselle, mutta lopulta CT-puolella aloittanut Cloud9 nappasi ottelun hallinnan ja johti ottelua jo 9-3. Ensimmäinen puolisko lopulta CT-puolelle 10-5.

Toisen pistoolikierroksen mentyä C9:lle, olivat ruotsalaiset selkä seinää vasten. Tilanteessa 12-6 ninjat kuitenkin heräsivät otteluun ja menivät ohitse vahvan CT-puolen ansiosta. Ottelu ruotsalaisille 16-14 amerikkalaisjoukkueen saatua T-puolella ainoastaan kaksi kierrosta.

NaVi teki BLAST-ensikertalaisista selvää jälkeä

NaVi lähti omassa ottelussaan pudottamaan kotijoukkue Giantsia takaisin maan pinnalle edelliseltä kierrokselta. NaVi ei armoa antanut ja ottikin Dustissa CT-puolella 12-3 johdon. Toisen puoliskon pistoolierän Giants hoiti nimiinsä, mutta niin vain NaVin tähdet palauttivat portugalilaiset jälleen kerran maan pinnalle. Ottelu NaVille varmasti 16-4.