ENCE on voittanut IEM Katowice Major-turnauksen semifinaaliottelun 2-1 ja jatkaa täten huomenna käytävään finaaliotteluun! Yksikään suomalaisjoukkue ei ole ikinä yltänyt lähellekään näin kovaa suoritusta kuin kotimaan ylpeys ENCE eSports!

Semifinaalissa toisensa kohtasivat ENCE ja ukrainalainen Natus Vincere. Heti kättelyssä oli selvää, että suomalainen joukkue lähti koetukseen altavastaajan asemasta. Lisäksi joukkueen nuorin pelaaja Jere ”sergej” Salo vietti sopivasti syntymäpäiviään 1.3. ja mikä parempi tapa viettää juhlapäivää kuin taistelemalla huipputason CS:GO:ta?

NaVi ei lähde kotiin tyhjin käsin, vaan tiimi saa itselleen 70 000 dollaria palkintorahaa sijoituksestaan. Koska kyseessä on ns. ”single elimination” -henkinen turnaus, ei pronssiottelua käydä, vaan semifinaalissa hävinneet joukkueet jakavat sijoitukset 3-4.

Kova nousu junamaassa

Ensimmäinen kartta oli ENCE:n valitsema Train, jossa CT-puolella pelannut NaVi nappasi itselleen pistoolikierroksen voiton. Hitaasti, mutta varmasti, NaVi onnistui saamaan itselleen kaulaa suomalaiskokoonpanoa vastaan. ENCE onnistui lopulta nousemaan 7-8 tilanteeseen, ennen kuin kartan puolet vaihdettiin.

CT-puolella pelannut ENCE kiri tilannetta entisestään ja lopulta kuuden peräkkäisen kierrosvoiton jälkeen suomalaiskokoonpano vei kartan lukemin 16-14.

ENCE

@ENCE
CS || WHAT A COMEBACK ONCE AGAIN 😱

WE TAKE TRAIN 16-14 AND LEAD THE SERIES AGAINST @natusvincere 1-0 🔥🔥

Dust2 is up next!

LIVE: twitch.tv/esl_csgo

#EZ4ENCE #IEM

Dust2 oli täysi katastrofi

Toinen kartta oli NaVi:n valitsema Dust2, joka osoittautui täydelliseksi katastrofiksi ENCE:lle. Ensimmäisellä puoliskolla CT-puolella pelannut suomalaistiimi onnistui voittamaan vain kaksi kierrosta. Tilanne ei parantunut puolten vaihdoksen jälkeen ja kohtaaminen päättyi kammottavin lukemin 3-16.

ENCE

@ENCE
CS || Na'Vi show a super strong Dust2 with a 16-3 scoreline to tie up the series 1-1 😱

It's Mirage up next to decide it all! 🔥🔥

LETS GO BOYS 👊👊

LIVE: twitch.tv/esl_csgo

#EZ4ENCE #IEM

Lopullinen taistelu Miragessa

Viimeinen kohtaaminen käytiin Miragessa, jossa NaVi:n voittoprosentti on 75 ja ENCE:n 80. CT-puolella pelannut NaVi osoitti heti alusta tiukkaa osaamista ja ENCE tuntui kärsivän hermoilusta, esimerkiksi Aleksi ”allu” Jalli ei tuntunut saavan otetta peliin ja puolet vaihdettiin 6-9 tilanteessa NaVin hyväksi.

Taistelu eteni seuraavalla puoliskolla rinta rinnan ja myös allu heräsi mukaan taisteluun saaden hyviä frägejä itselleen. Kumpikaan joukkue ei antanut siimaa toisilleen ja lopulta ENCE löysi itsensä tilanteesta 15-14. Katsojat pitelivät hengitystään, kun suomalaiskokoonpano vei lähes täydellisin ottein viimeisen kierroksen itselleen sinetöiden kartan ja koko ottelun lukemin 16-14.

Pitkä matka takana

Matka on ollut ENCE:n osalta uskomaton. New Legends’ Stagella joukkue joutui kahden tappion jälkeen taistelemaan selkä seinää vasten, mutta kokoonpanon henkinen selkäranka kesti koettelemuksen ja niin kaatuivat G2, BIG ja AVANGAR.

Puolestaan New Champions Stage alkoi taistelulla Team Liquidia vastaan. Kyseinen yhdysvaltalainen kokoonpano on koko maailman tilaston kakkosjoukkue, joten moni ENCE:n kannattaja oli huolissaan. Voisiko nuori joukkue haastaa skenen jättiläisen? Silti tiukalla keskittymisellä ja Infernossa tehdyn huikean kirin jälkeen ENCE nousi neljän kärkitiimin joukkoon.

Astralis vai MIBR?

Toinen finaalijoukkue selviää myöhemmin tänään, kun ehdoton ennakkosuosikki Astralis kohtaa Brasilialaisen MIBR:n. Taistelu käydään kello 20:50.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli