eSports Championships Seriesiin kutsuttujen joukkueiden listaus aiheutti negatiivisen vastaanoton CS:GO:n yhteisössä. Syynä oli mm. Pohjois-Amerikkalaisten joukkueiden, kuten Tempo Stormin pois jättäminen liigan esikarsinnoista. Thescoreesports.com käsitteli hermostusta aiheuttanutta aihetta artikkelissaan.

Renegadesin valmentaja Chris “GoMeZ” Orfanellis kertoi thescoreesports.comille, että useat Pohjois-Amerikkalaiset joukkueet, kuten Renegades saivat kutsun karsintoihin vain viisi päivää ennen niiden alkua. Hän kertoo myös, että Renegadesin oli palattava Australiaan kahdeksi viikoksi oleskelulupahaastatteluihin ja heidän täytyi kieltäytyä karsinnoista. “Olen pettynyt, että yli kolmen miljoonan dollarin palkintopotin sisältävä turnaus on pilattu kiirehtimällä, huonolla organisoinnilla, sekä kommunikaatiolla. Uutiset turnauksesta tulivat todellisuudessa julkisiksi vasta turnauksen avauspäivänä. Kyse ei voi olla siitä, että he eivät olisi tienneet, kehen ottaa yhteyttä joukkueessamme,” hän toteaa.

GoMeZ syyttää myös FaceItiä siitä, että se kutsui turnaukseen joukkueita, jotka olisi muuten hylätty, koska niillä ei ole vähintään kolmea pelaajaa jäljellä edellisen kauden kokoonpanosta. Tällaisia joukkueita ovat mm. Team SoloMid ja compLexity Gaming. “Tilanne meni niin, että Splyce, Selfless, Tempo Storm, Renegades, sekä monet muut joukkueet saivat kuulla, että ne joutuvat esikarsintaan kilpailemaan kahdesta paikasta turnauksessa. TSM ja Complexity saivat kuitenkin suorat kutsut itse turnaukseen. Mitä Tempo Stormin pitäisi tehdä enemmän ansaitakseen paikan turnauksessa? Olen myös muiden joukkueiden suoran turnauspaikan kannalla,” GoMeZ toteaa.

Roals “roychez” Van Buuren, FaceItin tapahtumien varatoimitusjohtaja otti kantaa huolenaiheeseen Redditissä todeten, että ECS:n luominen oli vaativa prosessi ja se vei aikaa paljon suunniteltua enemmän. “Emme voineet kommunikoida joukkueiden kanssa yksityiskohdista ennen maaliskuun loppua, jolloin turnauksen ehtojen käsittelyyn jäi todella vähän aikaa,” hän kertoo. “Alkuperäisen suunnitelman mukaan ensimmäisellä kaudella piti olla avoimet karsinnat, mutta aikatauluongelmien vuoksi jouduimme jättämään ne toiselle kaudelle. Tämä on ollut aina meidän tärkein ajatuksemme, mutta valitettavasti aikataulutus teki sen mahdottomaksi ja jouduimme siirtämään karsinnat seuraavalle kaudelle ja samalla supistamaan karsintoja, sekä jättämään ilmoitukset myöhemmäksi, kuin alun perin oli suunniteltu,” kertoo Van Buuren lausunnossaan.

“Olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta ja on erittäin valitettavaa, että osa joukkueista, jotka alun perin oli kutsuttu karsintoihin, kuten Tempo Storm, Flipsid3 ja Renegades eivät päässeet mukaan erinäisistä syistä.” Van Buuren jatkoi, että hän toivoo näkevänsä nyt pois jäävät joukkueet toisella kaudella. “Me todella toivomme, näkevämme Tempo Stormin, Flipsid3:n, Renegadesin ja muut joukkueet, jotka jäivät pois tämän kauden karsinnoista, ottamassa osaa seuraavalla kaudella turnaukseen. Kausi kaksi tulee sisältämään Development Leaguen, sekä avoimet karsinnat, jolloin jokaisella on mahdollisuus todistaa olevansa yksi parhaista ECS:ssä.”

Muutoksia kokoonpanoissa ja täydellistä menestystä

coL siirsi Daniel “roca” Gustaferrin varalle ja sisäsi Kia “Surreal” Manin tiimiin samalla, kun TSM pudotti Daniel “vice” Kimin joukkueesta ja on pelannut sijaisilla siitä lähtien. Kumpikaan joukkue ei päässyt MLG Major Championshipiin Columbukseen, tai DreamHack Masters Malmöön. Tempo Storm sijoittui ykköseksi ESEA Season 21:n Premier Divisioonassa täydellisellä 16 – 0 tuloksella. Splyce varmisti juuri paikkansa Columbus Majoriin sijoittumalla tuloksissa sijoille 13-16.

Lähde: thescoreesports.com