ECS Season 2 finaalit ovat käynnistymässä Anaheimin Convention Center & Arenalla. Kilpailuun osallistuvat joukkueet taistelevat yhteensä 750 000 dollarin palkintopotista. Tässä jutussa turnausta puretaan hieman ja käydään läpi, mitä joukkueita kannattaa seurata ja mitä turnauksessa on todennäköisesti luvassa.

ECS finaaliturnauksessa tulee olemaan kaksi lohkoa, jotka molemmat sisältävät neljä joukkuetta. Turnauksen joukkueet ovat karsiutuneet sekä Euroopan, että Pohjois-Amerikan kovatasoisimmista tiimeistä, jotka ovat olleet kilpailemassa paikoista koko syksyn ajan pyörineellä ECS kaudella. Kolme päivää kestävän turnauksen alkuottelut pelataan paras-yhdestä tyylisinä, ja playoffit, sekä mitalipelit paras-kolmesta.

A-lohkossa varmasti kovimpia tiimejä ovat ELEAGUE Season 2:n finalisti Astralis, sekä turnauksen voittaja OpTic. B-lohkosta taas löytyy SK gaming sekä dignitas, jotka molemmat ovat tähän mennessä kauden viiden parhaan joukossa. Vaikka edellä mainitut joukkueet ovatkin olleet erittäin kovatasoisia koko kauden ajan, joutuvat kaikki neljästä joukkueesta peluuttamaan varapelaajia erinäisistä syistä.

Lohko A

A-lohkon avausottelut tulevat aloittamaan turnauksen todennäköisesti erittäin jännittävästi, kun Astralis kohtaa OpTicin ja heti perään Cloud9 kamppailee FaZea vastaan. Tässä vaiheessa lähes kaikki kovan tason joukkueet ovat oppineet kaikki kartat niin hyvin, että niiden valinnoilla ole enää niin suurta merkitystä, kuin ennen. Monet joukkueet pelaavat hyvin samanlaisia paikkoja ja taktiikoita, joten merkittävämmäksi tekijäksi on alkanut nousta ottelun ekonomian hallinta ja se mille joukkueelle sattuu hyvä päivä. ELEAGUE finaaliottelun uusinta Astraliksen ja OpTicin välillä, sekä Cloud9 ja FaZe:n kamppailun lopputuloksia on hyvin hankala arvioida etukäteen, sillä kaikki joukkueet ovat pelanneet erittäin kovatasoista kautta.

Astralis

Tanskalaiset tulevat ECS finaaliin erittäin kovilla online, sekä offline turnaustuloksilla, jotka ovat kasvattaneet kokoonpanon itsetuntoa. ECS Season 2:n online vaiheen lopussa joukkueen onnistui voittaa yhteensä 10 karttaa putkeen. Astralis pääsi myös neljän parhaan joukkoon IEM Oaklandissa, ja oli finaalissa OpTic:a vastaan viimeviikoloppuna ELEAGUEn finaalissa.

Avausottelussa Astralis tuskin tulee olemaan ennakkosuosikkina OpTicia vastaan viikko sitten pelatun finaalipelin johdosta. Tosin joukkueen muut viimeaikaiset saavutukset povaavat heille hyvää sijoitusta tästäkin turnauksesta.

Optic

Pohjois-Amerikan tämän hetken ehkä toiseksi kovin joukkue on ECS turnauksen yksi ennakkosuosikeista. Viimeviikon ELEAGUE voitto oli varmasti joukkueelle suuri piristeruiske, varsinkin jos tiimi tulee tähänkin turnaukseen yhtä kovalla motivaatiolla, Joukkueen taso on kuitenkin vaihdellut viimeaikoina melko paljon, joten ellätyksiä voi tapahtua tänäkin viikonloppuna. Avausottelussa OpTic tulee todennäköisesti kovasti Astraliksen päälle, mutta kuten viimeviikonloppuna näimme, ottelu tulee todennäköisesti olemaan erittäin tasaväkinen.

Cloud9

Joukkue, jota on pidettiin vielä ennen viimeviikkoista ottelua Pohjois-Amerikan kovatasoisimpana, on joutunut viimeaikoina etsimään omaa tasoaan. 7-8. sijalle jääminen IEM Oaklandissa, sekä DreamHack Winter:n 5-6. sija olivat Cloud9:lle melko kovia pettymyksiä.

Edellisen kerran C9 kohtasi FaZe:n IEM Oaklandin lohkovaiheessa Miragessa. Tuo ottelu päättyi eurooppalaisen FaZe:n hyväksi jatkoajalla. Cloud9 pelaa hyvin samankaltaisella karttavalikoimalla, kuin FaZekin. Molemmat suosiat karttoja, kuten Train, Mirage ja Dust2, joten näitä on todennäköisesti odotettavissa avausottelussakin.

Muutaman heikomman turnauksen jälkeen Cloud9:ä alkaa taas olla näytön paikka, jos he haluavat pitää Pohjois-Amerikan parhaan joukkueen paikan. C9 onkin varmasti yksi turnauksen mielenkiintoisimmista joukkueista.

FaZe

Lohkon huonoiten sarjassa pärjännyt joukkue FaZe, tippui viimeviikonloppuna ulos ELEAGUEn finaalista hävittyään OpTicille. Vaikka häviö olikin olikin kova paikka, on FaZe onnistunut nousemaan lohkovaiheissa tippuneesta joukkueesta joukkueeksi, joka nykyään etenee lähes poikkeuksettä vähintään semi-finaaleihin asti. Joukkueen pelastajana ollaankin pidetty tanskalaista in-game leaderia Karrigania, jonka kokoonpanon liittymisen jälkeen tiimin tulos on alkanut kasvaa hurjasti.

Vaikka taktisella tasolla joukkue pärjääkin, vaatii heidän pärjääminen kovia yksilösuorituksia. Onneksi kokoonpanosta kuitenkin löytyy pelaajia joilta ampuminen onnistuu. FaZe ei välttämättä kuulu turnauksen ennakkosuosikkeihin, mutta saattaa kuitenkin yllättää.

Lohko B

Ennakko-odotuksena on, ettei b-lohko ole aivan yhtä tasokas, kuin a-lohko, koska molemmissa turnauksen ennakkosuosikkojoukkueissa pelaa tällä hetkellä varapelaajia. SK:n riveistä puutttu Lincoln “fnx” Lau ja dignitaksesta Emil “MagiskbOY” Reif koulun takia. SK:n väliaikainen valinta oli Ricardo “fox” Pacheco, kun taas tanskalaisten riveistä turnauksessa löytyy Valdemar “valde” Bjorn Vangså.

SK

Brassijoukkueetta varjostaa tällä hetkellä “fox”:n eroaminen, mutta turnausen aikana se jää varmasti taka-alalle. Joukkue katsoo varmasti jo tulevaisuuteen uudella kokoonpanolla ja pyrkii tekemään parhaansa turnauksessa. SK:n edellinen turnausvoitto alkaa olla jo pidemmän ajan takaa, mutta kokoonpanon on onnistunut nousta kolmessa aijemmassa turnauksessa neljän parhaan joukkoon, joista kahdessa se on päässyt finaaliotteluun.

Fnx:n eroamisen johdosta SK menetti myös maailman parhaan joukkueen paikkansa, mutta neljä brassia ja fox pyrkivät varmasti korjaamaan asiaa tulevassa ECS turnauksessa. Tämän takia myös SK:n pelit ovat todennäköisesti jännittävää seurattavaa ja uusi kokoonpano saattaakin yllättää nousemalla palkintosijoille.

Dignitas

dignitas on harjoitellut kovasti tänä iltana starttaavaan turnaukseen ja toivoo kovaa aloitusta ensimmäisiin otteluihin. Tanskalaiset olivat vasta kovan valinnan edessä, kun he jäivät ELEAGUE:n jälkeen Pohjois-Amerikkaan harjoittelemaan sen sijaan, että olisivat palanneet kotiinsa lepäämään. Asiaan todennäköisesti vaikutti MagiskbOY:n hieman yllätyksenä tullut poisjättäytyminen turnauksesta ja valden ottaminen hänen tilalleen.

Kova harjoittelu ja alkavaan turnaukseen harjoittelu saattaain siivittää joukkuetta pitkälle. Varsinkin uusintaottelu SK:ta vastaan DreamHack Wintereillä, sekä ELEAGUE Season 2:a häittyjen otteluiden jälkeen on varmasti viihdyttävää katseltavaa.

Immortals

Toinen brasilialainen joukkue on näyttänyt jatkuvaa hyvää tulosta varsinkin pienemmissä otteluissa, kuten iBP Masters, Americas Minor tai Northern Arena – Toronto turnauksissa. He ottivat myös ECS leaguen sen verran vakavasti että nousivat lopulta finaaliturnaukseen asti.

Immortalilla on kuitenkin ollut vaikeita aikoja varsinkin stressaavissa kovatasoisemmissa LAN otteluissa. Kun näytön paikka tänä viikonloppuna maailman kovatasoisimpia joukkueita vastaan tulee, saattaa immortals jäädä jälleen jalkoihi.

EnyUs

Myös Envyllä on ollut viimeaikoina hieman hankalampaa. Se hävisi mm. OpTic:lle ja dignitakselle ELEAGUE turnauksessa viimeviikonloppuna. Myös G2 tiputti Envy:n pois Norther Arena – Montreal semi-finaaleista.

Timothée ”DEVIL” Démolonin eroamisen jälkeen joukkueeseen siirtyneen Christophe ”SIXER” Xia:n peli ei ole alkanut vielä luistaa aivan täysillä. Tästä johtuen EnVyUs:n sijoittuminen ECS finaaleissa on varmasti paljon KennyS:n ja apEX:n harteilla, jotka ovat näyttäneet jo vuosien ajan tasaista ja erittäin kovaa tulosta. Myöskään Envyä ei pidetä turnauksen ennakkosuosikkina, mutta jos tiimi on saanut pelinsä kuntoo ei heidänkään hyvä sijoitus tule välttämättä yllätyksenä.