E-urheilijoiden pelitarvikkeisiin jopa 860 euroa – päälle vielä tietokoneen hinta!

© Kuva: Getty Images

Hintavertailupalvelu Hintaopas selvitti e-urheilijoiden pelitarvikkeiden hinnan, eikä pakettiin kuulu edes tietokone.

Hintaopas tarkasteli 68:n CS:GO ja Valorant -pelien ammattilaisten pelitarvikkeita. Vertailussa mukana oli myös suomalainen CS:GO-joukkue ENCE.

Keskimäärin Hintaoppaan vertailun mukaan ammattilaisen tarvikkeet maksavat keskimäärin 860 euroa. Paketissa mukana on hiiri, hiirimatto, näyttö, kuulokkeet ja näppäimistö.

– Hyvät varusteet ovat ammattilaiselle ehdottomat. Mutta jos on vasta aloittelemassa uraansa tai pelaa vain omaksi ilokseen, ei ole välttämätöntä pistää varusteisiin niin suuria summia. Minulla on neuvo niille, jotka etsivät uusia varusteita: kokeile laitetta ennen kuin ostat sen, sillä kallis laite ei ole sama kuin hyvä laite, sanoo NIP:n CS:GO-joukkueen Fredrik ”REZ” Sterner.

860 euron lisäksi pelaajat joutuvat totta kai hankkimaan tietokoneen, joka maksaa useita tuhansia euroja, mikäli haluaa ominaisuudet, joilla voi esimerkiksi striimata pelejään vaikkapa Twitchissä.

Tietyt tuotteet muiden edellä

68 pelaajan valinnat osoittautuivat tiettyihin tuotteisiin, jotka olivat Zowie by BenQ EC2 -hiiri, SteelSeries QcK+ -hiirimatto, Zowie by BenQ XL2546 -näyttö, Logitech G Pro -näppäimistö ja HyperX Cloud II -kuulokkeet.

– Hintoja vertailemalla voi säästää merkittäviä summia. Esimerkiksi HyperX Cloud II -kuulokkeissa voi säästää yli 70 euroa, kun tarkistaa halvimman hinnan ennen hankintaa, hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett vinkkaa.

Lähde: Hintaopas.fi

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.