Taas mennää! Draken palasi Counter-Strikeen ja avasi tilannetta Dexerton haastattelussa. Tavoitteet ovat ainakin suuret: CS:GO:n majoreiden voittaminen.

William ”draken” Sundin muistettiin CS:GO:n parissa henkilönä, joka osui vaikeat tapot, mutta ampui useasti ohi helpoissa tilanteissa.

2017 maaliskuussa hän hyppäsi Jacob ”pyth” Mourujärvien tilalle Ninjas in Pyjamasin kokoonpanossa. Drakenin vuosi oli tilastollisesti hyvä, mutta NiP joukkueena pelasi tärkeimmässä kohdassa eli Minoreiden karsinnassa surkeasti ja PGL Major Krakow 2017 meni ohi.

Kesäkuussa 2018 NiP penkitti ”Dracon” ja myöhemmin joukkue selvitti tiensä major-turnaukseen. William itse siirtyi Fnaticin riveihin.

Siirron jälkeen isompaa menestystä ei tullut ja joukkue vaihtui useaan kertaan.

2020 Sundin näki mahdollisuuden Valorantissa ja suuntasi sinne.

Lue myös: Voiko ammattilaispelaaja voittaa yksin pelin viittä vastustajaa vastaan?

Valorantissa hän pelasi Bonk’in kokoonpanossa. Draken, Leo ”Leo” Jannesson, Yacine ”Yacine” Laghmari ja Malkolm ”bonkar” Rench kiinnitettiin David Beckhamin esports-organisaation toimesta ja jatkossa joukkue kulki Guild Esportsin nimen alla.

Guild ei pystynyt lunastamaan joukkueen potentiaalia 2021. Muutamia hyviä suorituksia tuli, mutta VCT-pisteissä kauden jälkeen Guild oli sijalla yhdeksän (9).

Koko vuoden huipentava Valorant Champions 2021 oli kuitenkin lähellä, sillä Last Chance -karsinnoissa Guild Esports eteni finaaliin asti, mutta hävisi Team Liquidille 3-1.

Tammikuussa oli Drakenin aika palata kotiin Counter-Strikeen, mutta mitä jäi käteen reissusta toisessa pelissä?

– Valorant on hyvä peli ja uskon, että se kasvatti minua. Ennen Valoranttia olin aina main AWP-pelaaja, mutta nyt minua on testattu, sillä jouduin astumaan pois mukavuusalueeltani. Jouduin pelaamaan enemmän support-roolissa ja se on auttanut minua ymmärtämään pieniä asioita kilpailullisessa pelaamisessa, mitä en ennen miettinyt.

– Yhteispelin täytyy toimia kuten kone. Kaikkien on oltava samalla sivulla ja tiedettävä tehtävänsä menestyäkseen. Ja tietenkin joukkuekavereihin uskominen on yksi tärkeimmistä asioista, Draken kertoi Dexertolle.

Tauko CS:GO:n pelaamisesta voi olla oikea ratkaisu ruotsalaiselle.

– Pieni osa minusta halusi aina palata. En ollut tyytyväinen siihen tapaan, jolla jätin asiat. Tiesin, että minulla oli paljon enemmän annettavaa, mutta menetin motivaationi Counter-Strikeen, koska pelasin liikaa ja liityin aina seuraavaan joukkueeseen ilman taukoja.

– Olen erittäin nälkäinen CS:n osalta. Olen löytänyt fokuksen ja kunnianhimon, joka minulla joskus oli. Haluan vielä kerran kokeilla Counter-Strikea ja katsoa, kuinka pitkälle voin mennä. Olen myös vanhentunut, joten kohta minulla alkaa olemaan ”nyt tai ei koskaan” tilanne.

Draken pelaa nyt Adam ”dezon” Wahlqvistin, Denis ”grux” Gutajin, Niclas ”PlesseN” Plessenin ja Simon ”twist” Eliassonin kanssa. Yhdessä viisikko muodostaa Savagen.

Lisäksi William kertoi tavoitteestaan voittaa major-turnaus urallaan ja siitä, että hän työskentelee erittäin ison CS-projektin parissa.

Lähde: Dexerto
Kuva: DreamHack

Lue myös: Onko tässä alkuvuoden komein ässä? Neljä laukausta ja viisi tappoa

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!