Kaakkois-Aasian karsintojen kautta paikkansa The Internationaliin ansainnut FNATIC on yksi aikansa legendaarisimmista e-urheilu organisaatioista. Joukkue on nähty TI:ssä liki jokaisena vuonna, mutta menestystä se ei ole juuri päässyt maistelemaan. Paras sijoitus on vuoden 2016 neljäs sija, ja vaikka korkeammalle tähdätään on realiteetit kuitenkin hieman toisenlaiset.

Fnatic Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 07.11.2011
  • Maa: Yhdysvallat/Malesia
  • Valmentaja: Lee ”SunBhie” Jeong-jae
  • Manageri: Eric Khor
  • Voitettua palkintorahaa: $4,207,263

Fnatic on harjannut Kaakkois-Aasian turnauksista voittoja läpi vuoden, mutta käytännössä kaikki hyvät sijoitukset ovat Tier 2 -tason tapahtumista. Fnatic voitti DPC talvikauden ja sijoittui keväällä neljänneksi, joiden välissä se pääsi kokeilemaan siipiään ONE Esports Singapore Majoreilla, mutta tulos oli pannukakku ja sijoitus 9.-12.

Heinäkuussa pelatuissa TI10 karsinnoissa Fnatic kuitenkin näytti kynsiään, ja kaatoi hieman yllättäen TNC Predatorin finaalissa 3-2 erittäin tiukan väännön jälkeen. Saatuaan paikan The Internationaliin Fnatic kävi vielä elokuussa pelaamassa BTS Pro Series Tier 2 -turnauksen, jossa joukkue sijoittui toiseksi.

Fnatic TI10 Kokoonpano

  1. Marc “Raven” Polo Luis Fausto
  2. Ng “ChYuan” Kee Chyuan
  3. Yang “Deth” Wu Heng
  4. Anucha “Jabz” Jirawong
  5. Djardel “DJ” Mampusti

Jos katsoo puhtaasti statistiikkaa, niin näyttää Fnatic meno varsin hyvältä. Joukkue voittaa jatkuvasti enemmän kuin se häviää, mutta tilastojen takan piilee kuitenkin muutakin. Vastassa on ollut pääosin selkeästi heikompia joukkueita, eikä Kaakkois-Aasian aiemmat monsterit ole pystyneet pelaamaan aiemmalla tasolla. Tätä tukee myös se fakta, että kenraaliharjoitus OGA Dota PIT Invitationalissa meni täysin penkin alle.

Ensimmäisellä kierroksella Fnatic voitti Thunder Predatorin varsin helposti, joka nyt ei sinäänsä ollut mikään suuri yllätys. Seinä tuli kuitenkin vastaan, kun TI:stä ulos jäänyt Tundra Esports pudotti Fnaticin lower brackettiin, jossa Team Spirit potki Malesialais organisaation ulos turnauksesta suoraan 2-0 voitolla.

Fnaticin rosterista löytyy kokemusta sekä osaamista, mutta kärki ei kuitenkaan ole riittävän terävä, jotta se pystyisi oikeasti haastamaan maailman parhaimpia. Paikka main stagella aukeaa lähes varmasti, sillä mm. turnauksen Etelä-Amerikkalaisjoukkueet ovat vielä Fnaticiakin heikompia. Mutta kylmä totuus on se, että leikki tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä päättymään main stage -vaiheen lower bracketissa ensimmäisen kahden kierroksen aikana.

Lue myös: Dota 2 TI 10 – Thunder Predator Ennakko

Ota e-urheilu.org haltuun myös Twitterissä!