Kolmas framille nostattava TI10 joukkue on Perusta ponnistava beastcoast. Kokoonpano on ennestään tuttu, sillä samainen joukkue kilpaili vuoden 2019 The Internationalissa, tosin Infamous GG nimen alaisuudessa. Aluperin beastcoastin joukkue tunnettiin nimellä Team Anvorgesa, mutta Infamous signasi Anvorgesa kokoonpanon TI9 turnauksen ajaksi, jonka jälkeen joukkue jätti organisaation. 4. lokakuuta 2019 joukkue allekirjoitti sopimukset beastcoastin kanssa, jonka jälkeen kokoonpano on pysynyt käytännössä samana.

beastcoast Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 05.05.2019
  • Maa: Yhdysvallat/Peru
  • Valmentaja: Mariano ”Papita” Caneda
  • Manageri: Vitoria Otero
  • Voitettua palkintorahaa: $255,150

Edellistä TI:ta seuranneet muistavat varmasti Scofieldin sekä K1:sen pelanneen aivan uskomattomalla tavalla, ja joukkue oli rakentamassa jopa jonkinlaista tuhkimotarinaa. Seinä tuli kuitenkin vastaan main stagella lower bracketin kolmannella kierroksella, kun Team Secret teki perulaisista jauhelihaa.

beastcoastin kokoonpano:

  1. Hector Antonio “K1” Rodriguez Asto
  2. Jean Pierre “Chris Luck” Gonzales Salazar
  3. Adrian “Wisper” Céspedes Dobles
  4. Elvis Joel “Scofield” De la Cruz Peña
  5. Steven “Stinger” Vargas Mamani

Joukkueen edellinen pari vuotta on ollut jonkinlaista vuoristorataa, mutta silti se ansaitsi paikan TI:stä DPC rankingin perusteella päädyttyään tasapisteisiin (800) Asterin, Alliancen sekä Thunder Predatorin kanssa. Beastcoastin 11. sija takasi pääsyn suoraan lohkovaiheeseen, ja nyt se lähteekin jahtaamaan sitä kaikkein kirkkainta.

Edellinen turnaus päättyi beastcoastin osalta varsin kiitettävästi, sillä se sijoittui ESL One Fall 2021 turnauksessa sijoille 5.-6 Team Spiritin kanssa. Edelle mahtuivat vain Tundra Esports, PSG.LGD, Virtus.Pro sekä T1. Etelä-Amerikan Tier 2 DPC kausilla sijoitukset olivat 1. ja 2. Mutta.

Kuten sanottua, Etelä-Amerikan Dota 2 skene ei kuulu ainakaan tällä hetkellä maailman huipulle, ja beastcoastin on turha haaveilla voitosta. Paikka main stagella todennäköisesti aukeaa, mutta todennäköisesti lower bracketista. Riippuen vastustajasta joukkue saattaa edetä toiselle tai kolmannelle kierrokselle, mutta siinä vaiheessa vastassa on upper bracketista pudonneet selkeästi paremmin pelanneet joukkueet. Mikäli perulaiset pystyvät rimpuilemaan mukana sinne asti, voivat he pitää sitä hyvänä suorituksena (vaikka pelaajat tuskin näin ajattelevat, vaan tähtäävät korkeammalle).

Ihmeitä on toki The Internationalissa nähty ennenkin, mutta tämä vuori vaikuttaa hieman liian korkealta kiivettäväksi. Kyseessä saattaa hyvinkin olla parhaiten sijoittuva Etelä-Amerikkalainen kokoonpano, mutta isossa kuvassa se on kuitenkin varsin laiha lohtu.

Lue myös: Dota 2 TI 10 – Team Undying Ennakko

Ota e-urheilu.org seurantaan myös Twitterissä!