Derke kertoi videolla miten päätyi Fnaticin Valorant-kokoonpanoon. Upcomerin Showstopper -sarjassa haastattelussa oli Suomen Valorant-tähti.

18-vuotias Nikita ”Derke” Sirmitev on yksi Suomen suurimmista lupauksista FPS-peleissä. Fnaticin tähtipelaaja oli Upcomerin haastattelussa ja video on nähtävissä alhaalla. Yinsu Collins sekä Tyler ”Fionn” Erzberger juttelivat Nikitan kanssa 48 minuuttia asiaa.

Aluksi luvassa oli listojen tekemistä, kun kolmikko laittoi VALORANT Champions -turnauksen 16 joukkuetta järjestykseen. Sirmitev kokee Fnaticin, Gambitin ja Envyn parhaiksi joukkueiksi.

Videolla oli puhetta myös Sentinelsin suorittamisesta, mutta Derke uskoo, että joukkue olisi voittanut Sentinelsin Masters 3 -turnauksessa Berliinissä. Derke kertoi, että joukkue voitti Sentinelsin harjoitusottelussa (scrimissä), mutta kartta oli paras Fnaticille ja hän pelasi loistavasti.

– Tuntui hyvältä voittaa heidät, mutta pitää muistaa, että kyseessä oli harjoitus. Se ei ollut turnaus. Jos se olisi ollut turnauksessa, niin olisin nauttinut todella paljon.

Videon loppupuolella tuli puhetta Derken urasta ja Fnaticin ”kokeiluajasta”.

-Silloin kun tulin Valorantiin, niin halusin pelata suomalaisessa joukkueessa. Mutta siihen aikaan ei ollut tarpeeksi suomalaisia pelaajia, joten se ei onnistunut. Sitten yritin mennä pelaamaan joukkueisiin, jotka kommunikoivat englanniksi, mutta se oli sekavaa. Sen jälkeen päätin mennä kokeilemaan porukkaan, jotka puhuvat venäjäksi, sillä se on helppoa. Lopulta pelasin kaverini hvoyan (Aleksandr Eremin) kanssa matchmakingia, tapasimme kolme pelaajaa ja lähdimme osallistumaan turnaukseen. Voitimme oikeita joukkueita, joten päätimme perustaa joukkueen. Oli mukavaa puhua heidän kanssaan venäjää, sillä en ole ennen puhunut venäjää joukkueessa. Opin heiltä paljon. Oli todella helppoa pelata Ivy-alueella, jos osaat puhua venäjää, niin suosittelen. Voit saada hyvät statsit kuten minä, se oli helppoa. Jopa jotkut venäläiset pelaajat varmistavat tämän.

CrowCrowdin jälkeen jättimäinen organisaatio kolkutteli ovea. Yinsu kysyi millainen fnaticin kokeiluaika oli.

– Pelasin ensimmäisessä kartassa Sovaa ja toisessa Jettiä. Otin Sovalla Havenissa n. 30 tappoa enkä edes tiennyt lineuppeja darteille. Kuulin myöhemmin, että he päättivät jo ensimmäisessä kartassa, että ottavat minut joukkueeseen. Noh, pelasin vielä Iceboxin Jetin kanssa ja sain 40 tappoa samoja vastustajia vastaan. Seuraavana pelasin CrowCrowdin kokoonpanossa samaa joukkuetta vastaan enkä saanut edes 20 tappoa.

Derke kehui Fnaticin joukkuehenkeä ja ylisti mukavaa kokoonpanoa.

– En ehkä sanoisi, että olemme perhe, mutta en ole koskaan ollut Fnaticin kaltaisessa joukkueessa. Meillä bondaa tosi hyvin ja olemme ystäviä.

Ennen KOVA Esportsin CS-pelaajana tunnettu Nikita on saanut luotua itselleen lupaavan uran Riot Gamesin pelissä. Fnatic on mukana koko vuoden huipentavassa VALORANT Champions 2021 -megaturnauksessa. Pelit käynnistyvät Saksassa 1. joulukuuta.

Koko videon pääset katsomaan alhaalta. Mukana on keskustelua laneista, kahdesta CS:GO:n maailman parhaasta pelaajasta, edellisistä turnauksista, tulevaisuudesta ja paljosta muusta.

Lue myös: Valve julkaisi pelaajien nimikirjoitustarrat – mestareille oma kapseli

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä!