Counter-Strike ja Apex Legends huijarit saivat nenilleen – Ohjelman mukana tullut haittaohjelma varasti käyttäjiensä luottokorttien tietoja

Sadat huijaamisen tielle päätyneet pelaajat ovat menettäneet tietojaan piileskelleelle haittaohjelmalle.

Iso-Britannialainen turvallisuusyhtiö Sophos kertoi Baldr-nimisen haittaohjelman varastaneen henkilökohtaisia sekä taloudellisia tietoja huijausohjelmien käyttäjiltä.

Ohjelman uskotaan varastaneen niin luottokorttien tietoja kuin myös tunnuksia esimerkiksi Amazonille ja PayPaliin. Myös huijareiden henkilöllisyyksien uskotaan paljastuneen.

Vakoiluohjelma löysi tiensä huijareiden koneisiin erilaisten huijausohjelmien kautta. Esimerkkejä näistä ohjelmista ovat Apex Legends New Cheat 0.2.1 ja CSGO Aimbot+Wallhack. Ohjelmia mainostettiin live-streameissa, YouTube-videoiden infolaatikoissa sekä Discord-kanavilla.

Kuva: Sophos Koo

Suurin osa tapauksista on tapahtunut Yhdysvalloissa, Venäjällä, Brasiliassa ja Indonesiassa. Näitä tapauksia on noin 600 kappaletta. Tämän lisäksi ohjelma kylvää yhä tuhoa, kertoo Sophosin uhkien tutkija Albert Zsigovits. Zsigovits kertoo myös, että ohjelma pystyi keräämään kaikki tiedot vain sekunteja latauksen jälkeen.

Kuva: Valve

Lähde: Dexerto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.