Kaksi kolmesta kiinalaisesta OWL-joukkueesta ilmoitti siirtyvänsä etelä-Koreaan pelaajien ja henkilökunnan turvallisuuden takia. Chengdu Hunters aikoo kuitenkin pysyä maassa.

Guanzhou Charge ilmoitti ensimmäisenä siirtävänsä toimintansa etelä-Koreaan Kiinassa vallitsevan virusuhan takia. Joukkueen mukaan tämä oli paras valinta vallitsevan erittäin epävarman tilanteen vuoksi, ja erityisesti pelaajien jokapäiväisen turvallisuuden takaamiseksi.

Joukkueen kiinalaiset pelaajat odottavat pikaviisumeja, jotta pääsisivät liittymään jo Koreaan siirtyneiden tovereidensa luokse jatkamaan harjoittelua.

Myöhemmin myös Shanghai Dragons ilmoitti samanlaisesta päätöksestä, jota he perustelivat samalla linjalla: ”Ensimmäisenä prioriteettinamme on pelaajien ja henkilökuntamme turvallisuus, sekä parhaan mahdollisen harjoitteluympäristön takaaminen.”

Shanghai Dragons

@ShanghaiDragons
Update regarding the safety of our team and our plan moving forward.

Chengdu Hunters otti myös kantaa viruksen aiheuttamaan terveysuhkaan, mutta ilmoitti samalla ettei joukkue tule siirtymään ainakaan toistaiseksi Kiinasta. Organisaatio aikoo kuitenkin ottaa järeät aseet käytöön terveysuhkien minimoimisessa.

Kaikki pelaajat on kutsuttu palaamaan välittömästi joukkuen tukikohtaan, jossa muun muassa tutkitaan heidän terveydentilansa. Hunters on kuulema myös varautunut mittavalla määrällä lääketieteellisiä tarvikkeita.

Overwatch Leaguen on määrä matkustaa Shanghaihin helmikuun 15. päivä, mutta toistaiseksi ei ole selvillä perutaanko, lykätäänkö vai siirretäänkö kyseistä tapahtumaa. Kiinalaiset joukkueet ovat kuitenkin kaikki olleet tiiviissä yhteydenpidossa liigan kanssa tapahtumista, ja virallista informaatiota terveystilanteen aiheuttamista muutoksista saadaan varmasti pian.

 

 

Lähde: Dotesports.com

Kuva: Guangzhou Charge / Blizzard Entertainment.