Cloud9:n toimitusjohtaja puolusti päätöstä antaa Fortnite-tähdille yllätyspotkut – ”He epäonnistuivat useilla eri mittareilla”

© Kuva: YouTube-kuvakaappaus

Uutisoimme muutama päivä sitten Cloud9:n yllättävästä päätöksestä irtisanoa Fortnite-tähtiensä Ryan ”Chap” Chaplon ja Noah ”Vivid” Wrightin sopimukset. Tapaus herätti Fortnite-yhteisössä suurta kummastusta, sillä pelaajat irtisanottiin ilman selitystä vain kolme kuukautta organisaation riveissä pelattuaan.

Molemmat pelaajista olivat kirjoittaneet Cloud9:n kanssa kolmen vuoden mittaiset sopimukset, eivätkä kerenneet pelata sinivalkoisissa paidoissa kuin yhden ja ainoan Fortnite Championship Series -turnauksen.

Pian potkujen tultua julkisuuteen, alettiin asiaa puimaan Cloud9:n Reddit-kanavalla. Myös organisaation toimitusjohtaja Jack Etienne liittyi keskusteluun, antaen selityksen yllättävälle päätökselle.

– Nämä irtisanomiset saattavat vaikuttaa yllättäviltä, mutta olivat tarkasti harkittuja päätöksiä. Nämä pelaajat irtisanottiin koska he epäonnistuivat useilla eri mittareilla mitattuna, eivät ainoastaan kilpailullisesti. Toivomme heille kaikkea hyvää tulevaisuudessa, kirjoitti Etienne.

Etiennen selityksestä huolimatta, ovat useat fanit, sekä myös organisaation entiset pelaajat hyvin tyytymättömiä joukkueen johtoportaan tapaan hoitaa asioita.

Muun muassa Cloud9:n entinen Fortnite-pelaaja Christian ”Criz” Rizk kertoi Twitterissä omista kokemuksistaan joukkueessa. Vuonna 2018, Cloud9 signasi kaksi pohjoisamerikkalaista Fortnite-kokoonpanoa riveihinsä, kertomatta heille toisistaan ennen sopimuksien allekirjoittamista.

– Muistatteko kun Cloud9 signasi kaksi Fortnite-kokoonpanoa, mutta eivät kertoneet kummankaan pelaajille toisistaan, ennen kuin he olivat allekirjoittaneet kolmen vuoden sopimukset? Minä muistan, twiittasi Criz.

– Kun signasimme, ei meille ikinä kerrottu, että oli toinenkin jo signattu kokoonpano. Saimme tietää, kun liityimme Slackiin ja näimme heidät siellä, Criz tarkensi hämmästyneelle fanille tapausta.

On ymmärrettävää, että organisaatiot haluavat luopua pelaajista jotka eivät tuota kilpailullisia tuloksia. Cloud9:n päätös irtisanoa Vivid ja Chap vain kolmen kuukauden jälkeen kolmen vuoden mittaisista sopimuksistaan, vaikuttaa kuitenkin erittäin äkkipikaiselta, sillä kuten aikaisemmin jo mainittiin, eivät he kerenneet myöskään pelata kuin yhden suurturnauksen organisaation alaisuudessa.

Molemmat pelaajista lähtivät Team Liquidista elokuussa 2020, liittyäkseen Cloud9:n remmiin yhtinä Pohjois-Amerikan kuumimpina Fortnite-niminä.

Raporttien mukaan Chap – joka on hänen lohdukseen yksi maailman suurimmista Fortnite-striimaajista – jopa kieltäytyi sopimuksesta FaZe Clanin kanssa, Cloud9:n tarjottua parempaa diiliä.

Vividin kohdalla asia on kuitenkin toinen, hänen ilmoitettua eläköityvänsä kilpapelaamisesta potkujensa seurauksena.

Vivid kertoi pitkässä TwitLonger-postauksessa, ettei hänellä ole energiaa etsiä uutta organisaatiota, eikä hän halua jatkaa ammattipelaamista ilman varmuutta omasta toimeentulostaan.

Se onko Cloud9 toiminut lain puitteissa oikein, on asia erikseen, mutta moraalisesta näkökulmasta katsottuna on organisaation johtoportaan toiminta hyvin kyseenalaista ja kommunikaatiossa pelaajien kanssa paljon parannettavaa.

Lue myös: Amazon myy organisaatioiden feikkituotteita ja käärii itse voitot – NRG:n toimitusjohtaja tilittää: ”Tämä p*ska saa minut suutuksiin”

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.