Britanniassa aloitettiin tarkka syyni, jossa tutkitaan rikkooko Nintendo, Sony ja Microsoft kuluttajien oikeuksia verkkopalveluillaan.

Competition and Market Authority (CMA) on huolissaan Nintendo Switchille, PlayStationille ja Xboxille tarjottujen verkkopalveluiden laillisuudesta. Selvityksen keskipisteessä ovat palveluiden automaattinen uusiutuminen, sekä niiden katkaiseminen, takaisinmaksu ja käyttäjäehdot.

Erityisesti palveluiden automaattinen uusiutuminen tuntuu kiinnostavan CMA:ta, eli tilanteet joissa palveluntarjoajat lunastavat rahat suoraan asiakkaan tililtä.

Selvityksen aikana mitään selkeitä linjauksia ei ole tehty ja CMA pyrkii toistaiseksi keräämään palveluiden käyttäjiltä kokemuksia. Tästä huolimatta CMA antaa ymmärtää, että heidän se on syytä epäillä, että tarjotut palvelut ovat harhaanjohtavia tai niiden käyttäjäehdot ovat epäreiluja kuluttajille.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli