Tapahtumajärjestäjä BLASTin uudistaa turnausformaattinsa ensi vuodelle, mutta moni on kyseenalaistanut järjestäjän joukkuevalinnat.

Yksittäisen turnausformaatin sijasta uusi BLAST Premier muistuttaa enemmän liigaa. Joukkueet kilpailevat kevät- ja syyskausien aikana paikasta vuoden lopulla pelattavasta finaalista. Mestarijoukkueelle on luvassa miljoonan dollarin palkintorahat.

Mukaan mahtui kuitenkin vain 12 joukkuetta, ja monet ovat kyseenalaistaneet järjestäjien valintoja. BLASTin edustaja Nicolas Estrup kertoi, että joukkuevalintoja ei tehty vain ranking-listojen perusteella tai edes pelkästään joukkueiden mukaan. Tärkeää oli kuulemma organisaatio kokonaisuudessaan, sillä kyseessä on pitkäjänteinen uusi formaatti.

Eniten hämmennystä aiheutti Fnaticin ja mousesportsin jääminen ulkopuolelle. Kyseiset joukkueet ovat tällä hetkellä HLTV:n ranking-listan sijoilla kaksi ja kolme. Molemmat joukkueista ovat ottaneet BLASTin kommentit ”joukkueiden pitkän ajan pelaamiskyvystä” valtavina loukkauksina. Joukkueiden taustajoukot sekä pelaajat ovatkin nyt antaneet mielipiteensä kuulua.

Kummallakin joukkueelle on mittava kokemus CS:GO-skenestä ja huipputurnauksista, ja molempien organisaatiot ovat varmasti omistautuneet asialleen. BLASTin valinta onkin erikoinen ja epämääräiksi jääneet perustelut kieltämättä loukkaavat ulkopuolelle joutuneita huippujoukkueita.

BLAST Premier alkaa tammikuun 31. päivä, joten muutoksia tuskin enää nähdään. Nähtäväksi jää ottavatko tapahtumanjärjestävät enempää kantaa Fnaticille ja mousesportsille aiheuttamaansa pahennukseen.

 

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Twitch-kuvakaappaus