E-urheiluvuosi 2020 on ollut rankka. Olemme todistaneet sopupelejä, korruptiota ja huijaamista, Esports Integrity Commissionin (ESIC) jakaessa banneja suuntaan jos toiseen. Nyt myös yksi pelaaja on avannut suunsa, kertoen paljonko hänelle on tarjottu otteluiden tahalleen häviämisestä.

ABC:n Background Briefin -podcastissa, vastikään 12 kuukauden bannit vedonlyöntirikkomuksien takia saanut australialaispelaaja Joshua ”JHD” Hough-Devine kertoi hänen saaneen tuhansien dollareiden tarjouksia otteluiden häviämisestä.

”Minulle on tarjottu jotain 2000 dollarin luokkaa häviämisestä, mutta en ole ottanut tarjouksia vastaan, sillä se ei ole minun tyyliäni,” kertoi JHD lähetyksessä.

On hyvä huomioida Australian e-urheiluskenen olevan suhteellisen pieni, ja vaikka JHD sekä hänen Rooster 2 -joukkueensa ovat suhteellisen menestyneitä oman alueensa sisällä, eivät he ole suuria nimiä maailmanlaajuisesti. Se että joku tarjoaa useita tonneja otteluiden häviämisestä tällä tasolla, implikoi vielä suurempiakin summia olevan tarjolla.

ESIC on kertonut saavansa päivittäin noin 100 ilmoitusta sopupeleistä, huijaamisesta ja muusta korruptiosta e-urheilussa. COVID-19-pandemian siirrettyä suurin osa turnauksista netissä pelattaviksi, on ongelma heidän mukaansa vain lisääntynyt.

Lue myös: Entinen työntekijä paljastaa: Valve lopetti Source 2:n kehittämisen myrkyllisen työilmapiirin takia

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.