League of Legends on siirtynyt Twitch-suoratoistopalvelun seuratuimmaksi peliksi, kun taas Apex Legends on pudonnut Fortniten taakse kolmannelle sijalle.

Vaikka Twitch ei suoranaisesti ole mikään pelien suosion suora mittari, voi katsojaluvuista päätellä karkeasti mikä teos on kulloinkin pelimaailman kuumin ja puhutuin ilmiö.

Tilastoa ovat perinteisesti hallinneet pelimaailman jättiläiset, kuten Dota 2, League of Legends ja Counter-Strike: Global Offensive. Kuitenkin viime vuoden kiistaton kuningas oli Epic Gamesin Fortnite. Peli sai vuoden alussa kovan haastajan, kun Apex Legends keräsi nopeasti julkaisunsa jälkeen valtavan yleisön.

Apex Legendsiä seurattiin hiukan julkaisun jälkeen kahtena peräkkäisenä viikkona yli 30 miljoonan tunnin verran. Pahin hype lähti nopeasti laskuun ja 18.-24.2. Apex-lähetyksiä seurattiin viikon aikana ”enää” 23 miljoonan tunnin verran ja nyt tuo määrä on romahtanut reiluun 16 miljoonaan tuntiin.

Puolestaan League of Legendsiä seurattiin kuluneen viikon aikana yli 25 miljoonaa tuntia ja Fortnitea 23 miljoonaa tuntia. IEM Katowice Major -turnauksen loputtua Conter-Strike: Global Offensive on pudonnut listauksessa sijalle kahdeksan.

Lähde: TwitchTracker

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli