Uudistettu rosteri on harjoitellut yhdessä vasta pari viikkoa, ja joukkue pelasi tänään ensimmäiset viralliset ottelut, mutta. Aleksib, m0NESY & G2 Esports vaikuttaisi olevan täydellinen yhtälö.

Tuntuu aikaiselta? Kyllä. Onko kyseessä sitä kuuluisaa ”junnumaista höntyilyä” tämä artikkelin kirjoittamisen osalta? Mielestäni ei. Aleksi ”Aleksib” Virolaisella sekä Ilya ”m0NESY” Osipovilla vahvistettu G2 Esports on uusi monsteri CS:GO:n tier 1 -tasolle. Olemme nähneet joukkueen pelaavan vasta kolmen kartan verran, mutta jälki on ollut lievästi sanottuna tuhoisaa.

Lue myös: G2 aloitti uudella kokoonpanolla voitokkaasti – NiKo dominoi

G2 Esports

@G2esports
Don't wanna get ahead of ourselves, but...

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Ensimmäinen ottelu Complexityä vastaan mentiin vaikeimman kautta vaikka G2 johti ottelua jo 15-8, mutta antoi kuitenkin Complexitylle mahdollisuuden taisteluun. Ottelu kuitenkin päättyi G2 Esportsin 16-12 voittoon, ja käytännössä koko kartan ajan peli vaikutti olevan Aleksib:n kipparoiman joukkueen hallussa.

Ottelun päätyttyä 16-vuotias venäläinen superlupaus tweettasi yhteiskuvan JACKZin kanssa, jossa hän ruoski itseään sanomalla: ”tiedän pystyväni parempaan”.

Lue myös: Maailmanmestari jatkaa suomalaisorganisaatiossa!

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Tässä täytyy ottaa huomioon sellainen seikka, että kyseessä oli nuoren miehen ensimmäinen ”miesten” ottelu suuressa kansainvälisessä tapahtumassa. 19-16 KDA ja 1.14 HLTV rating on aina älyttömät tilastot, kun olosuhteet ottaa huomioon. Mutta tämä ei Osipoville kelvannut.

Infernossa helvetti irti

Toisessa ottelussa G2 kohtasi ruotsalaisen Ninjas in Pyjamasin, joka joutuu pelaamaan ilman supertähteään, joka on sairaslomalla. Osipov näytti hauista, ja paukutti taululle hävyttömän 1.44 HLTV ratingin sekä 19-6 KDA:n jättäen taakseen hyperaggressiivisen JACKZin sekä supertähti Nikola ”NiKo” Kovacin.

Samaisessa kartassa pelin sisäisen johtajan roolia pelaava Aleksib tyhjensi pajaston 1.50 HLTV ratingilla, jonka myötä hän oli ottelun MVP. Samaan aikaan entry fraggerin roolia pelaava Audric ”JACKZ” Jug nakutteli 23 tappoa kartassa jättäen muut jalkoihinsa. NIP oli lievästi sanottuna purjeissa ja G2 tyylitteli helpohkoon voittoon.

BLAST Premier 💥

@BLASTPremier
2 x NS @m0NESY13 💥

#BLASTPremier

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

G2 Esportsissa pelottava määrä tulivoimaa

Asia joka monelta on varmasti jäänyt huomaamatta on se, että erät jotka G2 perjantaina aikana voitti päättyivät liki poikkeuksetta yli puolet joukkueesta hengissä. Puhdasta dominointia. Hävityissä erissä oli huomattavissa henkilökohtaisia virheitä sekä ongelmia kommunikaation kanssa. Kun joukkue saa harjoiteltua hieman pidempään yhdessä, tulee tämänkaltaiset ongelmat poistumaan ja joukkueesta entistä pelottavampi.

Suomessa jopa meemiksi asti kasvanut ”tulivoima” on kuitenkin termi, jota G2 Esportsin nykyinen CS:GO joukkue sisältää pelottavan paljon. Aleksib:n johtamisen myötä NiKo sekä JACKZ saavat keskittyä kylvämään tuhoa ilman, että heidän tarvitsee kaitsea joukkuetovereita ja sitä, että mitä kierroksen aikana tapahtuu. Jokainen Counter-Strikea seuraava ihminen on jo nähnyt, että mitä m0NESY pystyy tekemään. Tämän on huomioinut jo analyytikot.

Maniac

@Maniac_CSGO
The firepower in G2 is out of this world.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Lisäksi, Kovacin serkusten välinen kemia sekä mastermind valmentaja XTQZZZ:n taustatyöt tulevat muovaamaan G2:n joukkueesta lähes varman menestyjän kansainvälisillä kentillä. Aleksib:llä ei ole kertaakaan aiemmin urallaan ollut tämän tason kavereita ympärillään, ja nyt pääsemme oikeasti näkemään mitä suomalainen IGL saa aikaiseksi.

Sitä hetkeä odotellessa, kun G2 kohtaa ensimmäisen kerran esimerkiksi Na’Vi:n tai Vitalityn. Yksi asia on kuitenkin täysin selvää, CS:GO fanit pääsevät vuonna 2022 nauttimaan todella kova tasoisesta e-urheilusta! Voidaan jopa ensimmäistä kertaa pelin historiassa päästä juhlimaan suomalaista major voittajaa.

Lue myös: BLAST Premier Spring 2022 starttaa tänään – Lue eurheilu.orgin turnausennakko!

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!