Suomen odotetuin CS-ottelu oli menestys, kun HAVU ja ENCE tarjosi viihdettä koko rahan edestä perjantai-iltana.

Pelaajat.com Series Spring: Showoff -ottelussa ENCE oli HAVUa vahvempi kartoin 2-1 (Nuke 16-10, Overpass,14-16 Inferno 19-17).

Suomen odotetuin CS:GO-ottelu käytiin perjantai-iltana, kun ENCEn kansainvälinen kokoonpano kohtasi HAVUn uuden suomalaisen kokoonpanon Pelaajat.com Series Spring: Showoff -ottelussa. Ottelu keräsi valtavan suosion. Odotettua kamppailua seurasi parhaillaan yhtä aikaa yli 36 000 katsojaa, joka on suomenkielisen Twitch-lähetyksen uusi katsojaennätys.

Kaikkien suomalaisten CS:GO-fanien odotettu ottelu alkoi ENCEn valitsemalla Nukella. HAVU starttasi ottelun vahvasti CT-puolelta, kun kokonaan suomalaiskokoonpano eteni jopa 7-3-johtoon, mutta Aleksi ”allu” Jallin tähdittämä ENCE löysi A-pommipaikan heikkoudet ja sen ansiosta ottelu tasottui. Puoltenvaihtoon mentiin tiukassa tilanteessa, HAVUn johtaessa 8-7.

Puolteinvaihdon jälkeen ENCE otti ottelusta pienen yliotteen ja pääsi karkumatkalle. ENCE piti pommipaikat lukossa, eikä HAVU löytänyt avaimia pommipaikkojen avaamiseksi. ENCE juhli lopulta karttavoittoa lukemin 16-10.

Overpassissa maksettiin kalavelat

Seuraavana nähtiin HAVUn valitsema Overpass. Hyökkäyspuolelta aloittanut HAVU aloitti vahvasti ottaen ennen puoltenvaihtoa nimiinsä kahdeksan kierrosta, joka on CT-painotteisessa kartassa hyvä tulos. Ottelu jatkui tasaisena, mutta HAVU oli oman karttavalinnan puolustuspuolella iskussa. ENCE pääsi ensin pienelle karkumatkalle, mutta tilanteessa 14-14 Jani ”Aerial” Jussila tuhosi aivan käsittämättömästi 1vs2 -tilanteessa kaksi ENCE-pelaajaa ja sen ansiosta HAVU onnistui tasoittamaan ottelun 1-1:een.

Aerialin 1vs2 clutchi:

Infernaalinen lopetus Allulta

Ratkaisevana karttana käytiin perjantai-iltana Inferno. HAVUn Sami ”xseveN” Laasanen oli järisyttävässä tikissä hyökkäyspuolelta ja sen ansiosta puolia vaihdettiin HAVUn johtaessa lukemin 9-6.

ENCE oli selkeästi tehnyt töitä ennen ottelua ja sen ansiosta joukkue pystyi yllättämään hyökkäyspuolelta suomalaisjoukkueen. ENCE eteni jopa 15-13-johtoon, mutta HAVU kipusi takaisin peliin mukaan ja vei trillerin jatkoajalle saakka.

Jatkoajalla CT-puolen vaikeudet HAVUlla jatkuivat. ENCE sai ensimmäisellä jatkoajalla karttapallon, jota tällä kertaa ei jättänyt joukkue käyttämättä. Aleksi ”Allu” Jallin ja Marco ”Snappi” Pfeifferin 2vs5 clutchi ratkaisevalla kierroksella oli jotain, mikä kruunasi tämän ottelun melkoisella tavalla. AWP-konkari latoi neljä havun pelaajaa matalaksi ja ehti purkaa pommin aivan viime hetkillä. ENCE juhli karttavoittolukemi 19-17 ja samalla ottelun voittoa kartoin 2-1.

ENCE-konkari päätti hurjalla suorituksellaan HAVUn ilmiömäisen 16 ottelun voittoputken.

Allun ja Snappin 2vs5 clutch:

ENCE nappasi voitolla paikan Pohjoismaiden väliseen Masters-turnaukseen, josta voi edetä kansainväliseen BLAST Premier Showdown -turnaukseen. HAVU sen sijaan joutuu paikkaa Masters-turnauksesta suomalaisten välisistä otteluista.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: GettyImages