Bloomberg uutisoi, että Activision Blizzard Inc. on nimettömien lähteiden mukaan aikeissa leikata satoja työpaikkoja lähitulevaisuudessa. Leikkausten syyksi povataan työtehtävien keskittämistä ja tätä myötä tulosten parantamista.

Menestys on ollut viime viimeaikoina laskusuhdanteista, uusia pelejä ei ole kuulunut Blizzardin puolelta ja Overwatchin, sekä Hearthstonen pelaajakunta on aavistuksen laskussa. Lisäksi Destiny 2: Forsaken ei menestynyt toivotulla tavalla ja tämä johti siihen, että pelin kehittänyt Bungie Inc. jätti Activisionin.

Huhutaan myös, että Activisionin ja Blizzardin välit eivät olisi kaikkein lämpimimmät tällä hetkellä. Esimerkiksi Heroes of the Stormin koko virallinen kilpapelaaminen lopetettiin yllättäen ja uusi odotettu Diablo paljastuikin mobiilipeliksi. Pitkäaikaiset Blizzardin fanit ovat tämän takia huolissaan Activisionin mahdollisesta vaikutuksesta yhtiöön.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli