Activision Blizzard hyödyntää varsin erikoista menetelmää tarkkaillakseen raskaana olevia työntekijöitään.

Eurogamer uutisoi Activision Blizzardin erikoisesta tavasta kerätä tietoa yhtiön raskaana olevilta työntekijöiltä.

Yhtiö hyödyntää Ovia-nimistä sovellusta, joka pitää kirjaa ja tarkkailee käyttäjänsä raskauden tilaa. Uutisen mukaan ohjelman käyttäminen on vapaaehtoista, mutta jokaisesta käytetystä päivästä Activision Blizzard maksaa työntekijälle yhden dollarin.

Ovia tarkkailee työntekijöitä varsin henkilökohtaisella tasolla, sillä se pitää kirjaa esimerkiksi käyttäjän kuukautisista, mielialasta ja muusta terveydentilasta.

Activision Blizzard kertoo käyttävänsä tietoja alaistensa hyvinvoinnin tarkkailuun, mutta tällainen tietojen kerääminen on nostanut huolta kerätyn aineiston hyödyntämisestä.

Yhtiö ei pääse käsiksi yksittäisten henkilöiden dataan, vaan he näkevät yhteen kerätyn tiedon kokonaisuudessaan. Tulosten pohjalta pystytään päättelemään kuinka isolla osalla työntekijöistä on ollut varhainen tai korkean riskin synnytys, millaisia terveydellisiin kysymyksiin he ovat etsineet vastauksia, sekä kuinka pitkäksi he ovat suunnitelleet oman äitiysvapaansa.

Activision Blizzard on säästänyt uutisen mukaan vuotuisasti tarkkailun avulla noin 1 200 dollaria henkilöä kohden.

Edit: 11.4. kello 18.59. Otsikkoa muutettu.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli