Brasilialainen 9-vuotias Fornite-pelaaja Zenon kyynelehti striimissään Epic Gamesin bannattya hänet neljäksi vuodeksi. Syyksi yhtiö antoi bannille hänen nuoren ikänsä, sillä hänen pelaama kilpailullinen pelimuoto edellyttää 13 vuoden ikää.

Brasilialainen DETONA Gamingin riveissä pelaava 9-vuotias Zenon sai Forniteen 1500-päivän bannit, pelattuaan pelin Arena-pelimuotoa, joka sisältää K13-ikäleiman.

Voit katsoa videon Zenonin reaktiosta banneihin alapuolen twiitistä.

Klippi Zenonin reaktiosta banneihin meni viraaliksi sosiaalisessa mediassa, ja hashtagi #FreeZenon alkoi trendaamaan Twitterissä. Monien mielestä Zenonin banni on epäreilu, ja muun muuassa MIBR:n brasilialaiset CS:GO-pelaajat Fernando ”fer” Alvarenga ja Vito ’kNgV’ Guiseppe twiittasivat aiheesta.

– Kenelläkään ei pitäisi olla oikeutta bannata toista hänen ikänsä takia. Tämä on e-urheilun tulevaisuus, ja on olemassa lisää lapsia, joilla on samanlaisia unelmia, kertoo kNgV twiitissään.

Myös Forniten supertähti Tyler ”Ninja” Blevins pitää bannia typeränä:

– Kunnes Arena-pelimuoto alkaa tarjota rahaa sijoitusotteluista, ei ole mitään järkeä että Zenon on bannatty 13 vuoden ikään saakka. Fortniten kilpailuikä on 13, hän on 9. Häntä ei pitäisi bannata tämän takia koko pelin pelaamisesta.

Myös League of Legends -pro Leonardo ”Robo” Souza kommentoi asiaa:

– On väärin estää nuoren talentin kehittyminen e-urheilussa. Poika on pelatessaan 100% isänsä valvonnassa. Ette voi tehdä noin lapselle! Hän haluaa vain pitää hauskaa!

Fortnite on yksi maailman tuottoisimmista e-urheilupeleistä. Esimerkiksi Fortniten World Cup 2019 -voittaja Kyle ”Bugha” Giersdorf lunasti jopa 3 miljoonaa dollaria palkintorahaa.

Jopa semi-pro tason pelaajat voivat tienata pelin online-turnauksista, kuten Cash Cupista. Kilpapelaamisen ikäraja pelissä on kuitenkin 13-vuotta, josta Epic Games pitää Zenonin banni huomioon ottaen vahvasti kiinni.

Epic Games ei ole vielä kommentoinut asiaa

Isänsä valvonnassa pelanneella Zenonilla on myös 169 000 tilaajan YouTube-kanava.

Kuva: DETONA Gaming

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r