Videopeliväkivaltaa sisältävien videoiden ei enää pitäisi joutua yhtä helposti ikärajojen taakse palvelussa.

YouTube ilmoitti toimintaperiaatteiden muutoksesta edellispäivänä , ja muutos tuli välittömästi voimaan. Sisällöntuottajille erittäin merkittävä muutos tarkoittaa, että videopeleissä esiintyvään väkivaltaan suhtaudutaan palvelussa nyt samoin kuin elokuvien ja tv-sarjojen käsikirjoitettuun ja simuloituun väkivaltaan.

Jatkossa palveluun lisätyt simuloitua videopeliväkivaltaa sisältävät videot eivät enää automaattisesti joudu ikärajoitusten taakse, vaan ne ovat kaikkien YouTuben käyttäjien katsottavissa.

Kaikki ei silti jatkossakaan käy, vaan YouTube pitää itsellään edelleen oikeuden rajoittaa videoita, joissa simuloitu väkivalta on erityisen raakaa, tai jos väkivaltaan keskittyminen on videon ainut keskeinen pointti.

YouTuben edustaja totesi tiedotteessa, että he ymmärtävät eron todellisen ja käsikirjoitetun ja simuloidun väkivallan välillä, ja he haluavat tuoda väkivaltaisen sisällön kohtelun yhtenäiseksi eri viihdemuotojen välillä.

Toimintaperiaate ei kuitenkaan koske mainoksia, ja runsaasti väkivaltaa sisältävät videot voivat joutua erillisen tarkastelun kohteeksi ja niistä voidaan poistaa mahdollisuus mainostuloihin.

 

Lähde: TheLoadout.com.

Kuva: Activision.