Pöly on ehtinyt laskeutua lauantai-illan ja ASUS ROG Winter 2019 CS:GO -finaalin jälkeen. ENCE:n toimistolle on kiikutettu uusi pokaali, joka on jälleen – kolmannen kerran puolen vuoden sisään – viety HAVU:n nenän edestä.

Mitä siellä tapahtui?

ENCE näytti Aleksi ”allu” Jallin johdolla jo perjantai-iltana Overpassissa SuperJymyä vastaan, että se ei tullut jarruttelemaan. Nopean 16-2-ryöpytyksen jälkeen SuperJymy sai Miragessa hieman otetta pelistä, mutta aivan liian myöhään.

Finaalissa HAVU haastoi ENCE:ä vielä avauskartassaan Dustissa, mutta Train oli yksipuolinen ENCE:n näytös. Turnaus ei siis tarjonnut ENCE:n osalta uusia asioita, mikä on Majorien alla lähinnä positiivista. HAVU ja SuperJymy saavat tänäkin vuonna tyytyä taistelemaan keskenään Suomen toiseksi parhaan joukkueen tittelistä.

SuperJymyn ja uudistuneen HAVU:n keskinäisiä voimasuhteita ei päästy tarkastelemaan, koska HAVU teki lopulta sankarillisen comebackin ALTERNATE aTTaXia vastaan ja vältti pronssiottelun. Saksalaiset johtivat semifinaalin ratkaisevaa karttaa Miragea jo lukemin 15-9, mutta HAVU kampesi vielä rinnalle ja ohi. Ratkaisuun tarvittiin lopulta peräti neljä jatkoaikaa ja Olli ”sLowi” Pitkänen paukutteli HAVU:n 28-25-voitossa lopulta peräti 53 tappoa.

Pronssiottelussa SuperJymy sai vastaansa maraton-ottelun hävinneen saksalaisjoukkueen ja ottelu oli ohi niin nopeasti, että turnaus saatiinkin yllättäen pidettyä aikataulussa aiemmin venähtäneestä semifinaalista huolimatta.

Mitä turnauksesta jäi käteen suomitiimien osalta?

HAVU:n uuden kokoonpanon alkutaival online-peleissä on ollut kauniisti sanottuna hivenen kivinen. Laneilla peli lähti kuitenkin kulkemaan hitaiden alkujen jälkeen ensin TORI:a ja myöhemmin aTTaXia vastaan. Toki myös aTTaXin kokoonpano on melko uusi, mutta hieno comeback-voitto heistä ja vahva Dust ENCE:ä vastaan luovat varmasti sitä kuuluisaa ja kliseistä ”uskoa omaan tekemiseen”. Uskoa on parempi löytyäkin, sillä HAVU:lle jäi lepoaikaa ainoastaan sunnuntain verran. Maanantai-iltapäivällä HAVU:lla oli ”paras kolmesta”-ottelu Avangaria vastaan ja illalla se kohtasi United Masters League -ottelussa 3DMAXin. Tiistainakin otteluita oli kaksin kappalein.

SuperJymy voitti repskopsin ongelmitta turnauksen avauskamppailussa, mutta repskops oli heikentynyt karsinnoista merkittävästi ruotsalaisen Rasmus ”kreaz” Johanssonin ollessa pois kokoonpanosta. ENCE:ä vastaan tie nousi pystyyn jo omassa karttavalinnassa Overpassissa ja Miragen comeback oli lähinnä kosmetiikkaa. Pronssiottelussa kaatui väsynyt saksalaisjoukkue, eli SuperJymyn tämänhetkisestä lanikunnosta saadaan ensimmäinen kunnon testi vasta helmi-maaliskuun vaihteessa LanTrekeillä.

TORI sai HAVUa vastaan hyvät alut molemmissa kartoissa, mutta lopulta HAVU meni menojaan. Minttu-joukkueen taival TORI:n organisaatiossa päättyi siis kahteen karttaan eikä online-peleissäkään näytä kulkevan tällä hetkellä. Mintun ESEA Advanced-kausi on alkanut viidellä tappiolla viidessä ottelussa ja viimeisin tappio eilen tiistaina on kirjattu luovutuksena.

Kuinka tästä eteenpäin?

ENCE avaa Major-ottelunsa keskiviikkona 13.2. Sitä ennen ENCE:n taivalta voi seurata MDL-liigassa.

HAVU pelaa tällä hetkellä HLTV:n mukaan ainakin neljää eri online-liigaa tai -turnausta: ESEA Advancedia, United Masters Leagueta, LOOT.BET:tä ja LOOT.BET HotShot Seriesiä.

SuperJymy ja Minttu jatkavat pelejään ESEA Advanced -liigassa.

Sekä HAVU että SuperJymy nähdään paikan päällä LanTrekeillä 28.2-3.3. Ne ovat tapahtuman ainoat suomalaisjoukkueet, mikäli kaikki kuusi tapahtumaan karsinutta joukkuetta pääsevät paikalle.

Kalle Kareinen

Olen ollut cs:n suurkuluttaja 2000-luvun alkupuolelta asti. Aloitin selostajaurani cs:n parissa vuonna 2016 ja siirryin huhtikuussa 2018 selostamaan Twitchissä kanavalle WeCastFin. Satunnaisesti ääntäni kuulee myös Yle Areenassa ja Elisa Viihteellä. Aloitin urheilutoimittajaopinnot Laajasalon opistossa tammikuussa 2019 ja pyrin tuottamaan cs-sisältöä selostelujen lisäksi myös teksti- ja videomuodossa.