Yhdysvaltojen ylin oikeus on kaatanut aikaisemmin asetetun lain, joka kieltää vedonlyönnin urheilun ja tätä myöten myös e-urheilun parissa. Ainoa osavaltio missä uhkapelaaminen urheilun parissa on aikaisemmin ollut mahdollista, on Nevada.

Nyt jokainen osavaltio saa itse päättää, haluavatko he laillistaa vedonlyönnin urheilun parissa. On odotettavissa, että useat osavaltiot lähtevät mukaan tähän muutokseen.

Chris Christie

@GovChristie
A great day for the rights of states and their people to make their own decisions. New Jersey citizens wanted sports gambling and the federal Gov't had no right to tell them no. The Supreme Court agrees with us today. I am proud to have fought for the rights of the people of NJ.

Merkityksellistä muutoksessa on se, että Yhdysvaltojen salliessa virallisen vedonlyönnin e-urheilun parissa, muuttuu myös vedonlyönti epäilemättä luotettavammaksi ja kaikenlaisen hämärän vedonlyönnin osuus vähenee, mikä puolestaan parantaa e-urheilun mainetta. Aikaisemmin asetusta on kierretty mm. lyömällä vetoa skineistä tai vastaavasta pelien sisäisestä tavarasta.

Aiheesta uutsoi ensin ESPN.