Vuonna 2011 pelattu 1000 dollarin StarCraft-nettiturnaus olisi nykyiseltä arvoltaan yli 9,3 miljoonaa dollaria. Tätä ei vain silloin tiedetty, saatikka pystytty ennustamaan.

Vuonna 2011, pelattiin StarCraft: Brood War -pelissä nettiturnaus nimeltään AoV iCCuP Starleague. Turnauksen palkintopotissa oli jaossa 1000 dollaria, josta kilpailemaan lähti 60 pelaajaa. Rahapalkinnot jakautuivat kuitenkin vain neljän parhaan pelaajan kesken.

Mikä taaksepäin katsottuna onkin varsin huvittavaa, on se, että 5-8. sijoille tulleille pelaajille annettiin palkinnoksi 25 Bitcoinia, joiden arvo oli tällöin noin 41 dollaria. Nykyään tilanne on taas toinen, sillä kirjoitushetkellä yhden Bitcoinin arvo noin 46 600 dollaria. Turnauksessa jaettiin siis nyt yhteen laskettuna yli 9,3 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2009 luotu kryptovaluutta oli tähän aikaan kuitenkin ihmisille vielä yhtä outo asia, kuin internet oli suurimmalle osalle väestöä vuonna 1985.

Tästä syystä, kyseistä kryptovaluuttaa jaettiinkin hyvin vapaalla kädellä käyttäjältä toiselle, sillä sen arvo ei päätä huimannut, eikä sen jättimäistä kymmenen vuoden kasvua voitu myöskään ennustaa.

Suurin osa ihmisistä ei myöskään ymmärtänyt vielä kryptovaluuttojen konseptia – kuten ei vielä tänäkään päivänä – eikä uskonut desentralisoidun internetvaluutan, jota ei ole fyysisesti olemassa voivan kerryttää minkään näköistä arvoa.

Mikäli joku näistä 25 Bitcoinia voittaneista pelaajista on kuitenkin pitänyt tähän päivään asti kiinni kolikoistaan, on hän varmasti hyvin tyytyväinen sijoitukseensa, ja naureskelee nyt rahakasansa päällä istuen.

Lähteet: Liquipedia, CoinMarketCap

Artikkelikuva: Blizzard Entertainment / Satoshi Nakamoto

Ota eurheilu.org seurantaan Twitterissä.